2018.02.12. Háló S4 programok és Háló Jazz Klub

Minden programunk helyszíne az S4(1052, Bp, Semmelweis u. 4.) egy kivétellel:
Háló Jazz Klub továbbra is a Loyola Caféban várja a vendégeket (1085, Horánszky u. 20) - február 13-án.

A programok megtalálhatók a www.halo.hu honlap jobb hasábján, és 
a Facebook oldalunk események rovatában, itt: 
https://www.facebook.com/pg/halos4/events/


Február 12-én, hétfőn 16:00:  Kolta Galéria kiállításmegnyitó. A selyemút tükrében. A Selyemút hajdan összekötötte Kínát és a Világot – a Világot és Kínát –, de a sokezer kilóméteres út mentén éló népek, népcsoprtok mindennapjairól, kultúrájáról, napi történéseiről alig tudtunk meg valamit is, lehettünk bár kínaiak vagy európaiak. Rájöttünk, a gazdaság önmagában nem gazdagít, ezt csakis a valódi, közvetlen kapcsolaton alapuló közös munka teheti meg. Dolgozunk hát, együtt, jelen esetben kínaiak és magyarok, figyelünk s reagálunk egymás rezdüléseire, s hisszük, a személyes kapcsolat, netán barátság által jobb emberekké, érettebb művészekké válhatunk. Netán, tudásunk is gyarapszik mindenkiről, akik nem mi vagyunk. A kiállítást dr. Hoppál Péter az EMMI kulturáráért felelős államtitkára, és Wang Zheng, a Kínai Népköztársaság Budapesti Nagykövetsége kulturális tanácsosa nyitja meg.
A kiállító fotóművészek: Li Ge, Xu Xun, Dong Fang, Wan Quan, Á. Tóth József, Benkő Imre, Somogyi Márk, Szamódy Zsolt Olaf, Wei Xiang
.
 A kiállítás március 14-ig látogatható, minden munkanap 14 és 18 óra között. Facebook esemény: ITT!

Február 13-án, kedden 19:00: Háló Jazz Klub a Loyola Caféban (1085, Horánszky u. 20).  Fellépő vendégeink Karosi Júlia (ének) és Tálas Áron (zongora). George Gershwin a középpontban. “Egyik legkedvesebb zeneszerzőm, George Gershwin dalai régóta meghatározóak számomra, hiszen rajtuk keresztül kezdtem jazz zenével foglalkozni. Gershwin világa hidat képez a klasszikus zene és a jazz között, s ebben a világban rendkívül otthonosan érzem magam.” – vallja Karosi Júlia énekesnő, aki Várhatok még címmel állította össze Gershwin-estjét. 2018-ban Gershwin születésének a 120. évfordulóját ünnepeljük! A sorozat 88. klubestje. Bővebben ITT! Sorozatszerkesző, művészeti vezető: Deseő Csaba jazz-hegedűművész. Helyfoglalás érkezési sorrendben.

Február 13-án, kedden 19:30 (S4): Ördöngösfüzesi farsangi nótás táncmulatság. Húshagyó kedden, a farsang utolsó napján rendhagyó kiadással jelentkezik a Kertész Nótakör. "Az esedékes füzesi alkalmunkból egy kis farsangi táncos bulit csinálunk, és hogy legyen hely a tánchoz, ezért az összejövetelt áttesszük a Hálóba, ahol a karácsonyi alkalmunkat is tartottuk. Kivételesen 19.30-kor kezdünk, hogy aki eltéved, az is odaérjen időben. Nagy szeretettel várjuk a Nótakör oszlopos tagjait, valamint minden énekelni és táncolni szerető barátainkat, hogy együtt mutassuk meg, milyen jót lehet nótázva-táncolva mulatni! Aki nem ismeri a füzesi tánclépéseket, annak segítünk az alapokat elsajátítani (még nem tudom pontosan ki, de lesz szakavatott táncoktatónk is). A prímás Kürtösi Csilla, a brácsás Fenyvesi Attila, a bőgős pedig Takách Guszti lesz. A buli batyus jellegű, kérünk ezért mindenkit, hogy néminemű rágcsálni és hörpölni valóval feltarisznyálva érkezzen! A zenekar, a táncoktató és a terem költségeire kalapozunk, kérjük, hogy mindenki tehetségéhez mérten adakozzon!"
Bővebben: ITT!

Február 14-én, szerdán 18:30: Részigazság Klub: a 72 Tanítvány Mozgalom és a Háló közéleti beszélgetős sorozata: 
Szeresd a cigányokat, úgy mint önmagadat! Megy ez nekünk? Meghívott vendégeink: L. Ritók Nóra, az Igazgyöngy Alapítvány vezetője és Németh Nándor, a Máltai Szeretetszolgálat Dél-dunántúli Régió vezető-helyettese. A beszélgetést vezeti: Meskó Zsolt. A Részigazság Klub 5. estje. 
A részvétel ingyenes, de adományokat szívesen fogadunk. Előzetes jelentkezést kérünk ITT. Bővebben: ITT!

Február 14-én, 21-én és 28-án, minden szerdán 17:30-18:30: DúdolóNavratil Andrea népdaléneklő-tanuló sorozata: Gyertyafényes népdal éneklés 2018-ban is! Énekelj velünk minden szerdán! Alkalmanként 1000 Ft-t adomány formájában szívesen fogadunk. Előzetes jelentkezés ITTBővebben ITT!

Február 18-án és 25-én, minden vasárnap 17:00-19:00: Társasági tánc - oktatással! Minden kedves érdeklődőt várunk, aki szeretne megismerkedni a Disco Fox-szal, a társastánc Tangóval, a Disco Blueszal, Angol- és Bécsi keringővel, és további 3 latin tánccal. A résztvevők arányától és tánctudásától függően kezdő, vagy haladó szinten. Az IMPRO Tánc és Zene Egyesület már 9 éve bevált módszerével nemcsak a tánctudás átadására törekszik, hanem a jó hangulat megteremtésére is. Az érdeklődök egyénileg, vagy párban is jöhetnek, hiszem folyamatos párcserével fog zajlani az oktatás. Minden alkalommal 1000Ft hozzájárulást  és előzetes jelentkezést kérünk: ITT. Bővebben: ITT!
 
Február 23-án, pénteken 19:00-21:00: Komfortzónán innen és túl - a Legyen, ami van! Improvizációs Színház és a közönség előadása. A komfortzóna véd és biztonságot adhat, de langyos pocsolyává is változtathatja életünket. Miért jó benne lenni? Mi van a komfortzónán túl? Nehézség? Kihívás? Bukás? Felemelkedés? Öröm? Várunk szeretettel mindenkit, aki szívesen mesélne minderről, és szívesen látná lejátszva saját, vagy nézőtársa történetét. Ezen az estén azokat a történeket játsszuk vissza ( playback), amit ti meséltek saját élményeitek alapján. A belépődíj: 1200Ft (diákoknak és nyugdíjasoknak 900Ft) Előzetes jelentkezést kérünk ITT! Bővebben ITT!


Legolvasottabb cikkek