Akusztikus elődöntők A Dal 2020 színpadánVéget értek A Dal 2020 élő válogatói, az adásokból továbbjutó tizennyolc dal két elődöntőben verseng egymással. Az elődöntők különlegessége, hogy A Dal történetében először a versenydalok akusztikus változatban csendülnek fel a stúdióban szombat este. A két elődöntőből nyolc versenyző kerül a március 7-ei döntőbe, amelynek győztese 75 millió forint összértékű nyereménnyel építheti tovább zenei karrierjét.

A február 22-i első elődöntőben az alábbi előadók dalai versenyeznek:

Fatal Error - Néma
HolyChicks - Pillangóhatás
Horus x Marcus ft. Fekete Bori - Tiszavirág
NÁGI - Freedom-Felszállok a gépre
Nagy Bogi - Maradok
Rácz Gergő, Orsovai Reni - Mostantól
Takács Nikolas - Csendbeszéd
Tortuga - Mámor tér 3.
Varga Szabolcs - PillanatA Dal 2020-ban fontos újítás, hogy az adásban látható összes versenyző előadása után adhatják le a nézők a szavazataikat, aminek összesítése után a legkevesebb pontot gyűjtő dal azonnal kiesik a versenyből.


A szombati adásban az is kiderül, hogy kinek ítéli a zsűri "A Dal 2020 Felfedezettje" különdíjat, amelynek nyertese a Petőfi Zenei Díj ezen kategóriájának díját is megkapja.

A múlt szombati, harmadik és egyben utolsó válogatón a nézői szavazatok alapján a legkevesebb voksot az MDC kapta, így ő búcsúzott a show-tól. A megmaradt kilenc előadó közül a zsűri választása alapján Diana sem folytathatja az elődöntőben.

A versenyben maradó nyolc dalból a nézők további szavazatai és a zsűri pontjainak összesítése szerint Heinz Gábor Biga számára véget ért a verseny. A hatodik helyen holtverseny alakult ki Berkes Olivér és Kökény Attila között, a zsűri döntése alapján Berkes Olivér nem folytathatja a versenyt. A továbbjutók pedig, akikkel találkozunk az elődöntők során: Rácz Gergő és Orsovai Reni, a Tortuga, a Turbo, Ember Márk, Kóbor Zsóka és Polgár Patrik és Kökény Attila.

Az adás után elindult A Dal Akusztik online szavazás is. A www.adal.hu<http://www.adal.hu> oldalon az Akusztik menüpont alatt lehet szavazni a 30 versenydal akusztikus változatára március 4-én éjfélig. A győztest a műsor döntőjében jelentik be.A Dal adásai után, 21.45-től exkluzív, színfalak mögötti információkkal várja a nézőket A Dal Kulissza. A műsorban az előadók és a zsűri is számtalan érdekességgel szolgál majd a produkciókról, izgalmas kulisszatitkokat osztanak meg a műsorvezetőkkel, Forró Bencével és Lolával.


Érdemes követni A Dal 2020 honlapját<http://www.mediaklikk.hu/adal>, valamint Facebook<https://www.facebook.com/adalshow/>, Instagram<https://www.instagram.com/adalonline/> és YouTube<https://www.youtube.com/channel/UCLgAfFvUYMu-fkYRfLhuORQ/videos> oldalát is, ahol már az adások előtt megismerkedhetünk az indulókkal. Az oldalakon extra tartalmak, videók és cikkek is elérhetőek a műsorról.A Dal 2020 - szombatonként 19.35-től a Duna Televízió és a Duna World műsoránA Dal Kulissza - Minden, amit tudni akartál A Dalról - A Dal 2020 adása után 21.45-től a Duna Televízió és a Duna World képernyőjén

Legolvasottabb cikkek