Alkotni Arany! március 1-jén zárul a Petőfi Irodalmi Múzeum filmes pályázata

Az Arany-emlékév alkalmából videópályázatot hirdetett meg középiskolásoknak a Petőfi Irodalmi Múzeum. Március elsejéig lehet még nevezni egy választott Arany-balladából készített, maximum 2 perces filmelőzetessel, amivel indulni lehet az értékes médiaeszközökért.

A középiskolások két korcsoportban pályázhatnak egyénileg, vagy csapatban. A 9-10. osztályosok a nagykőrösi balladák, a 11-13. osztályosok pedig az Őszikék korszakban írottak közül filmesíthetik meg valamelyiket. A feladat az, hogy egy 20 másodperctől 2 percig terjedő, kedvcsináló „filmelőzetest” készítsenek az általuk választott Arany-balladából. Más megkötés nincs, bármilyen filmes műfajban szabadon fel lehet dolgozni a megadott műveket, a lényeg az, hogy a YouTube-ra feltöltött videók egyediek és figyelemfelkeltőek legyenek, és másokat is arra inspiráljanak, hogy újra kezükbe vegyék az eredeti műveket.

 

A beérkezett pályamunkákat szakmai zsűri bírálja majd el, az ünnepélyes eredményhirdetést március 28-án 14 órakor tartják meg a múzeumban. A szakmai és közönségdíjas nyertesek további alkotásokra ösztönző, értékes médiaeszköz-csomagokat kapnak.

www.alkotniarany.pim.hu

 

Legolvasottabb cikkek