ART-RAVALÓ // És Télemakhosz?

 

ART-RAVALÓ // És Télemakhosz?

  Homérosz Odüsszeia c. eposza alapján

 

Premier: 2019. március 2. 19.00 óra

Nyilvános főpróba: 2019. március 1. 19.00 óra

Patyolat // PRÓBAüzem

(1082 Budapest, Baross utca 85.)

 

 

„Mi lett, mi van a fiúval? Míg a leleményes, tűrő lelkű, isteni hős, Odüsszeusz a világot járja, a hét hónaposan Ithakában hagyott csecsemő felnő, és várja, hogy sosem látott apja képére ő is férfivá érhessen.”

 

Az ART-RAVALÓ projektet 2018 szeptemberében indította útjára a Szubjektív Értékek Alapítvány és a Faktor Terminál – a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával. Állami gondozásban nevelkedett fiatalok művészeti és pályaorientációs képzése alatt készült el a március 2-án bemutatásra kerülő És Télemakhosz? helyspecifikus színházi előadás, Schermann Márta rendezésében, a Patyolat // PRÓBAüzem-ben.

 

Az És Télemakhosz? az ART-RAVALÓ projekt keretén belül, állami gondoskodásban nevelkedett fiatalokkal készült helyspecifikus színházi előadás, mely Homérosz Odüsszeiájából inspirálódott.

Az ART-RAVALÓ a 2016-ban, szintén Schermann Márta rendezésében bemutatott nagy sikerű Árvaálom előadáshoz kapcsolódó szociális-művészeti projekt továbbfejlesztése. A Szubjektív Értékek Alapítvány és a Faktor Terminál együttműködésében, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával, 2018 szeptemberében kezdődött a projekt. A művészeti és pályaorientációs képzés – akkreditált iskola – célja a fiatalok művészeti tevékenységen keresztül történő személyiségfejlesztése, mely hosszabb távon a társadalmi beilleszkedésüket és önálló életük megkezdését segíti elő.  A hat hónapja tartó képzés fontos állomása az És Télemakhosz? színházi bemutató, az azt követő három hónap szakmai gyakorlatot megelőzően.

 

Szereplők:

Bandula Bence

Budai János Antal

Halász József

Hatvani Dóra Stella

Kalányos Márk

Kovács István

Kupai Róbert

Rádai Teréz

 

Zenei közreműködő:

Jérôme Li-Thiao-Té

 

Író: Hárs Anna

Dramaturg: Garai Judit

Koreográfus: Hód Adrienn, Bakó Tamás

Zeneszerző: Fancsikai Péter

Technika: Éltető András

Asszisztensek: Boda Fanni, Záhonyi Enikő

Társrendező: Molnár Csaba

Rendező: Schermann Márta

 

Támogatók:

Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács, Erasmus+

 

Az előadás ingyenes, de regisztrációhoz kötött: https://bit.ly/2SkSRNY

 

ONLINE KÖZVETÍTÉS!

Azoknak, akik érdeklődnek az előadás iránt, de nem tudnak eljönni, élő közvetítést biztosítunk a Youtube csatornánkon a permierről, a következő linken: https://bit.ly/2Gdymwl

Legolvasottabb cikkek