Az elmúlt évtizedek legnagyobb ápolási eszközbeszerzése a PTE Klinikai Központjában

 

 

A Pécsi Tudományegyetem (PTE) közel 460 millió Ft támogatásban részesült az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretből. Az elnyert pályázatnak köszönhetően a kor kihívásainak megfelelő, a betegek kényelmét és biztonságát szolgáló, az ellátó személyzet munkáját megkönnyítő eszközök kerülnek a régi ápolási eszközök helyébe.

 

531 darab, felnőtt betegek ellátására szolgáló speciális funkciókkal rendelkező ágy, 574 beépített asztallal ellátott éjjeliszekrény, 34 újszülöttek ápolását biztosító ágy, 126 antidecubitor (felfekvést megelőző) matrac, 400 ágymatrac, 88 gurulós infúziós állvány és 71 ülő-és fekvőkocsi beszerzésével a PTE Klinikai Központ (KK) az elmúlt évtizedek legnagyobb ápolási eszközbeszerzését valósítja meg.

 

Az első ütemben, a napokban érkező közel 100 elektronikusan mozgatható multifunkcionális ágy 9 különböző klinikára, a speciális felfekvést megelőző matracok pedig a súlyos, fokozottan veszélyeztetett, magas rizikófaktorú betegek ellátását végző intenzív osztályokra kerülnek. A pályázathoz kapcsolódóan, a szakdolgozók számára képzéseket is szervez a klinikum, többek közt az eszközök használatáról, a helyes betegmozgatási technikák elsajátításáról, de a szakembereket gyakran érintő kiégés szindróma megelőzéséről, vagy a mentális problémák kezelési lehetőségeiről is.

 

Sebestyén Andor, a PTE KK elnöke a beruházás kapcsán elmondta: „A korszerű ápolási eszközök beszerzésével javul a betegellátás minősége, nő a betegek komfortérzete, várhatóan kevesebb lesz az ápolási szövődmény, hatékonyabbá válik a betegek mobilizációja, gyorsabb lesz a gyógyulás, és nem utolsósorban jelentősen könnyíti az ápolást végző szakszemélyzet munkáját.” – hangsúlyozta az elnök.

 

 

Legolvasottabb cikkek

Vitám ős Kajánnal