Az esélyegyenlőség mellett a fenntarthatóság is fontos szempont az OTP-nél

 

Effekt 2030 díj: Különdíjas lett az OTP Bank akadálymentesítési programja és szemléletformáló kampánya

Különdíjat nyert az OTP Bank akadálymentesítési programja és szemléletformáló kampánya az Effekt 2030 közösségi befektetések pályázatán, a Mindenki társadalma kategóriában. Az Effekt 2030 díjat azok a változások iránt elkötelezett gazdasági szereplők kaphatják meg, akik pozitív és mérhető hatást fejtenek ki, valamint értéket teremtenek a befektetők és a közösségek számára egyaránt. Az OTP Bank az esélyegyenlőség mellett kiemelt figyelmet fordít a fenntartható és környezettudatos működésre, erőfeszítéseit több díjjal is elismerték az elmúlt időszakban - legutóbb a Magyar Nemzeti Bank a Zöld Pénzügyek díjjal jutalmazta a hitelintézet tevékenységét.

Budapest, 2019. október 4. - Az Effekteam különdíjjal jutalmazta az OTP Bank akadálymentesítési programját és szemléletformáló kampányát az Effekt 2030 közösségi befektetések pályázatán, a Mindenki társadalma kategóriában. Az Effekt 2030 - A közösségi befektetések díja azzal a céllal jött létre, hogy bemutassa a vállalatok és innovatív kezdeményezéseik példaértékű programjait, az elismerésükkel hozzájáruljon az üzleti és startup szektor társadalmi szerepvállalásának, fenntarthatósági kezdeményezéseinek erősítéséhez, inspirálja a vállalati döntéshozók ilyen irányú szakmai munkáját és ösztönözze őket személyes szerepvállalásuk növeléséhez.

Az OTP Bank a Mindenki társadalma kategóriában különdíjat kapott: a hitelintézet a vakok számára „beszélő" bankjegykiadó automatákkal, a hallássérültek ügyintézését segítő videó-tolmácsszolgáltatással és érzékenyített ügyfélhívó rendszerrel szerelte föl több száz fiókját.

Az esélyegyenlőség mellett a bank kiemelt figyelmet fordít a fenntartható, környezettudatos működésre is, és az elmúlt években bebizonyította, hogy a hitelintézetek is képesek tenni a károsanyag-kibocsátás, az energia- és papírfelhasználás csökkentéséért, miközben számos, úgynevezett zöld megoldás bevezetésével is törekednek a környezetbarát működésre.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Zöld Pénzügyek díját idén a bíráló bizottság az OTP Banknak ítélte oda. Az indoklás szerint azért, mert banki és befektetési szolgáltatásaiban egyaránt megjelenít zöld elemeket, s a fenntarthatósági szempontú kutatásban, oktatásban és szponzorációban is példaértékű szerepet tölt be.

„Az elismerések és az MNB Zöld Programja további ösztönzést nyújt számunkra, munkatársaimnak és a pénzügyi piac valamennyi szereplőjének, hogy a környezeti fenntarthatóság, mint szempont megjelenjen a mindennapjainkban. Ezzel valamennyien hozzájárulunk a fenntartható gazdasági növekedéshez, egy fenntartható jövőhöz" - hangsúlyozta a díjátadón Dr. Barna Zsolt, az OTP Bank általános vezérigazgató-helyettese.

 

Legolvasottabb cikkek