Diploma kiállítás VISART Művészeti Akadémia, Vizuális Kommunikáció szak, 2017

A francia-magyar Visart Művészeti Akadémia végzős évfolyama négyéves tanulmányait követően diplomavédés előtt áll.

 

A diploma kiállítás megnyitója 2017. május 25.-én csütörtökön délután 18 órakor lesz, bevezetőt mond Gombos Gáspár, látványtervező, illusztrátor, a Visart tanára.

 

A VISART Művészeti Akadémia a párizsi Visart Paris (régebben Ecole d’Art Maryse Eloy) társintézménye, 2004-ben kezdte meg működését Budapesten. Vizuális kommunikáció szakán párhuzamosan négy szakirányt tanulnak hallgatóink: reklám, multimédia (animáció és webdesign), csomagolás és grafikai tervezés (arculat, plakát, tipográfia, kiadvány), sikeres diplomavizsgájuk után francia diplomát szereznek.

 

A fiatal tervezők a vizuális kommunikáció különféle területein dolgoztak az elmúlt négy évben, a diplomastandon ezekből is mutatnak megoldásokat. Az iskolai feladatok mellett a végzősök bemutatják komplex diplomaprojektjüket, ami érdeklődési területüknek megfelelően szerteágazó: Nuutre névvel bio és öko étterem arculata, amely aeroponiás növénytermesztési eljárást használ, a Molecularium, ami egy orvosi konferenciára készített 3d animáció vagy egy olyan bár, ami pozsgásokkal, kaktuszokkal, könnyen tartható növényekkel benépesítve egy relaxációs pont lehet a nagyvárosi nyüzsgésben.

Hallgatóink foglakoznak olyan problémákkal, mint a nagyothalló gyerekeknek készült segédkönyv, ami a korai fejlesztésben segíthet; a Synedu, ami a szinesztéziát és a memorizációs folyamatokat felhasználó oktatócsomag; vagy egy ismeretterjesztő könyvcsomag a tudatos álmodásról.

Lesz egy variábilis, display betűcsalád négy karakter stílussal; a Csipkerózsika feldolgozása festett és animált részekkel egy könyvben, amely felnőtteknek szóló magyarázatokat is tartalmaz a mese mélyebb pszichológiai jelentésrétegéről.

Bemutatunk egy elképzelést Budapest utcanév és házszámtábláinak vizuális koncepciójára, ami az egyes városrészek építészeti, történelmi elemeit használja fel és lesz egy kiadvány Omoh címmel a budapesti queer techno közösség szubkultúrájáról.

A diploma kiállítás arculatát ebben az évben Németh Márton végzős hallgató készítette.

 

A 2017-ben diplomázók névsora: Blaski Bálint, Diósi Annamária, Görcz Andrea, Hajdú Lídia, Halasy Jenő, Karajos Zsófia, Németh Márton, Rácz Zoé, Szemmelveisz Janka, Takács Viktor, Villányi Orsolya.

 

A kiállítás május 25.-31.-ig tekinthető meg, hétköznapokon 9-18 óra között.

Visart Művészeti Akadémia, Budapest 1132 Váci út 60.

telefon: 209 32 40   info@visart.hu  www.visart.hu

 

A kiállításról folyamatosan töltünk fel információkat és képeket a Visart FB oldalára: https://www.facebook.com/Visart.francia.foiskola/?ref=bookmarks

 

Diktafon a Muzsikus Rádióban fényképe.

Legolvasottabb cikkek

Örök ballagás az élet