Huszonöt csapat verseng az OTP Fáy András Alapítvány Ötletpályázatának hajrájában

 

Több mint 400 pályázat érkezett az „OK Projekt 2.0” program digitális ötletpályázatára, amelynek 38 millió Ft összdíjazásából a nyertes ötlet gazdái 15 millió Forint fődíjban részesülnek. A pályázó csapatok közül huszonhárom jutott be a Mentor Programba, ahol szakmai támogatással készülhetnek fel az Ötletpályázat Döntőjére.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) és az OTP Fáy András Alapítvány 38 millió forint összdíjazású pályázatot hirdetett tavaly novemberben olyan digitális megoldások felkutatására, amelyek a 12-22 éves korosztály pénzügyi tudatosságát és életének sikerességét segítik elő. A kiírás szerint a benyújtott ötleteknek digitálisan megvalósíthatónak, innovatívaknak, a fiatal korcsoport számára érdekesnek, izgalmasnak kell lennie és kötődniük kell a pénzügyi kultúra fejlesztéséhez.

Az Ötletpályázat iránt élénk volt az érdeklődés, amit jól jelez, hogy több mint 400 pályázat érkezett. A hazai csapatok mellett sokan jelentkeztek Erdélyből, de a feladat az Egyesült Államokban is megmozgatta a pályázók fantáziáját. A pályamunkákat egy négyfős grémium értékelte, a zsűri a legígéretesebb 25 csapatot juttatta tovább a Mentor Programba. A felkészülés során a pályázók szakmai tanácsokat és személyes képzést kapnak az Alapítványtól, oktatási, illetve hitelintézeti szakértőktől hogy az ötletpályázat döntőjében igazán kiforrott prezentációk szülessenek. Az OTP Fáy András Alapítvány OK oktatási központjában megtartott szakmai nyílt napon találkozhattak első alkalommal a Mentor Programban résztvevő csapatok a kijelölt szakmai mentorokkal és a zsűri tagjaival.

„Inspiráló volt látni a pályázók sokszínűségét, összetételét, illetve bepillantani a különböző területen dolgozó kollegák, lelkes diákok, családtagok, kollégiumi- és baráti társaságok közös munkájába. Az ötletek négy témában érkeztek; több megoldás született chatbot alkalmazásra és digitális pénztárcára, de sokan a szimulációs játékokban vagy a pénzügyi alkalmazásokban látják a lehetőséget a fiatalok pénzügyi tudatosságának formálására” – mondta el az értékelés kapcsán Csányi Péter az OTP Bank Digitális Értékesítési és Fejlesztési Igazgatóságának ügyvezető igazgatója, a zsűri elnöke.

Ahogy az OTP Bank, úgy az OTP Fáy András Alapítvány életében is egyre fontosabbak a digitális megoldások. Ma már nem elég a fiatalokat az offline térben, és csak klasszikus edukációs aktivitásokkal elérni. Ezért nyitott az Alapítvány a pénzügyi oktatásban is még inkább a játékosság, az innováció és az online megoldások felé.

“Az Alapítvány munkáját eddig is az újszerű gondolkodás, a gyermekközpontúság határozta meg, és ezt szeretnénk most egy újabb szintre emelni. Tudjuk, hogy sok alkalmazás, játék, szoftver és program létezik már, azonban azt is tudjuk, hogy a legjobb még nem született meg. Reméljük, hogy azt pont az egyik pályázó ötlete alapján, vele együtt fogjuk majd megvalósítani" - nyilatkozta Schrankó Péter, az OTP Fáy András Alapítvány ügyvezető igazgatója.

Az Ötletpályázat Döntője február 15-én lesz, az alapítvány OK Oktatási Központjában. Itt prezentálják a Mentor Program résztvevői az ötleteiket, illetve a zsűri a fődíjat is odaítéli majd.

Legolvasottabb cikkek