Internetes kihívást indított a megújult M5

 

#akultúraotthona

 

A magyar kultúra napját minden év január 22-én ünnepeljük, annak emlékére, hogy Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon fejezte be élete fő költeményét, a Himnuszt. Az M5 kulturális csatorna népszerű műsorvezetői ehhez kapcsolódva kihívást indítanak #akultúraotthona hashtaggel, amelyben arra buzdítanak, oszd meg másokkal, te hol érzed magad otthonosan a kultúrában!

 

Gulyás István úgy véli, a kultúra otthona mi magunk vagyunk, ha hagyjuk és akarjuk. Élete minden pillanatát áthatja a magyar kultúra: a televízióban műsorvezetéskor, a színházakban, galériákban, múzeumokban vagy éppen a kirándulásai közben felfedezett romos kastélyokban és kúriákban, és otthona megannyi szegletében. A #akultúraotthona kihíváshoz Kecskés Lilla is csatlakozott, akinek a kultúra ott rejlik egy jó könyvben, filmben, festményben vagy akár egy táncmozdulatban. Koltai Bori követte kollégáit, szerinte a kultúra otthona az M5 csatorna, amellyel kiállításokra, színházba, moziba látogathatunk el, miközben Kossuth-díjas színművészek és Munkácsy-díjas festők gondolatait, motivációit ismerhetjük meg. Morvai Noémi mindig is az összművészetben hitt, hiszen a különböző művészeti ágak origójában az ember áll, azok csak kifejezési formájukban különböznek.

 

Neked mi a kultúra otthona?

 

Mondd el a Facebookon vagy az Instagramon a #m5 #akultúraotthona #nekemakultúra hashtagek használatával és ünnepeljük együtt a magyar kultúra napját!

 

Legolvasottabb cikkek