Kétszer annyi kínai hallgató érkezik idén a PTE nyári egyetemére

Immár harmadik alkalommal kerül megszervezésre a Pécsi Tudományegyetemen a kínai Hangzhou Normal University hallgatói számára egy négyhetes nyári egyetem. Az elmúlt években olyan jól érezték magukat a kínai hallgatók Pécsett, hogy az eddigi 30 fő helyett idén 60 hallgató érkezik, akiket két oktató kísér. A hallgatók az európai és magyar kulturális örökségről, illetve a neveléstudományról tanulnak az ittlétük során. A program akadémiai részét a Bölcsészettudományi Kar (BTK) biztosítja, míg a nyári egyetem teljes körű szervezését a Kapcsolati és Nemzetköziesítési Igazgatóság végzi.

A hallgatók számára igen sokrétű szabadidős programot biztosítanak a szervezők annak érdekében, hogy minél jobban megismerjék Pécset és a magyar kultúrát. A pécsi múzeumok és kulturális nevezetességek megtekintése mellett, a csoport számára kirándulást szerveznek Budapestre, Balatonra, Orfűre és Abaligetre. A nyári egyetem során sor kerül a már hagyományosnak mondható Pécsi Tudományegyetem - Hangzhou Normal University barátságlakat elhelyezésére is a pécsi lakatfalon.

 

A nyári egyetem nyitó ünnepségére július 15-én, hétfőn 9.00 órakor kerül sor a BTK Zsolnay Negyedben található campusán (001 terem). A nyitó beszédet Dr. Láng András, a PTE BTK dékánhelyettese tartja.

 

Legolvasottabb cikkek