Kutatók Éjszakája 2020 online kiadásban a Pécsi Tudományegyetemen

 

 

Az elmúlt több mint tíz évben szeptember utolsó péntekén mindig benépesültek a Pécsi Tudományegyetem épületei a Kutatók Éjszakáján. Sajnos az idei évben a járványhelyzet ezt nem teszi lehetővé.  A rendezvényt kezdeményező Európai Bizottság a járvány miatt még májusban úgy döntött, hogy idén a Kutatók Éjszakája a megszokott szeptember végi időpont helyett egész Európában november végén kerüljön megrendezésre. Ennek következtében, a veszélyhelyzetnek megfelelően, a Pécsi Tudományegyetem 2020. november 27-én 15 óra és 23 óra között online formában rendezi meg az idei eseményt.

 

A kutatók a hétköznapokban tapasztalható csodák mögött álló színes egyéniségek, ennek bemutatására az online tér is nagyszerű lehetőségeket kínál. 2020 november végén kinyílnak a virtuális kapuk a Pécsi Tudományegyetemen!

 

A Kutatók Éjszakájára minden korosztályt várnak virtuális látogatóként, újdonságokkal és érdekességekkel, az online tér nyújtotta lehetőségek előnyeinek kihasználásával élménycentrikus, látványos és izgalmas kalandokra.

 

A kutatokejszakaja.pte.hu oldalon megtalálható valamennyi program részletes leírása, idén az Egyetem nyolc kara, a Klinikai Központ és a Szentágothai János Kutatóközpont szervez előadásokat, virtuális látogatásokat, interaktív eseményeket, összesen közel 100 program várja az érdeklődőket.

 

A regisztrációs programokra november 26-án 12 óráig lehet jelentkezni az online felületen.

 

Legolvasottabb cikkek