Összefogás a rászoruló gyermekekértAdományozásra hív Gyermeknap alkalmából az Ökumenikus Segélyszervezet 

A járványhelyzet miatt online közvetített gyermeknapi műsorral lepik meg a rászoruló gyermekeket a segélyszervezet sztár-önkéntesei

A koronavírus-járvány miatt kialakult helyzethez alkalmazkodva idén online rendez gyermeknapot intézményeiben élő gyermekek számára az Ökumenikus Segélyszervezet. A mai napon a segélyszervezet budapesti központjából online „közvetített" rendezvény vidám programját Wolf Kati zenés-táncos műsora, Barna Zsombor bábelőadása, Badár Tamás bűvészprodukciója és Nagy Ervin meseolvasása színesíti. A programok közül nemcsak az énekesnő által vezetett online videoklip-forgatás lesz interaktív, a többi művész is bevonja a miskolci, orosházi, kastélyosdombói és olaszliszkai intézményekből interneten bekapcsolódó mintegy 50 rászoruló gyermeket a műsorába.

Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója elmondta: „Bár idén még a gyermeknapot is rendkívüli körülmények között kellett megszerveznünk, a lényegen a járvány semmit sem változtatott: Az Ökumenikus Segélyszervezet kiemelt célkitűzése továbbra is az, hogy Kapaszkodót nyújtson a nélkülöző gyermekeknek. A Segélyszervezet több mint 2000 rászoruló gyermeket segít rendszeresen egész évben, ehhez pedig az adományozók támogatása nélkülözhetetlen. Az összefogásra, a pénzadományokra most nagyobb szükség van, mint valaha, hiszen a járvány következményei miatt sok gyermek és család került még nehezebb helyzetbe."

A rendezvény kapcsolódik az Ökumenikus Segélyszervezet Felhőtlen Gyermekkor kampányához, melynek keretében az országszerte több, mint 2000 rászoruló gyermeket segítő *Kapaszkodó* programjára gyűjtenek pénzadományokat. A május közepén indult akciót a 

www.segelyszervezet.hu
<https://segelyszervezet.us12.list-manage.com/track/click?u=241461bcd176d3b280d67a322&id=90d5bce284&e=d494be9712>


oldalon online lehet támogatni*, ahol megtalálható a segélyszervezet adomány számlaszáma is, ha valaki banki utalással szeretne csatlakozni az összefogáshoz.

A Segélyszervezet országszerte 13 helyszínen nyújt rendszeresen segítséget rászoruló gyermekeknek a szegénység okozta hátrányaik leküzdéséhez. Az egyéni fejlesztő foglalkozásokon és közösségi programokon túl, évente további több ezer nélkülöző gyermek kap kézzelfogható segítséget élelmiszer, ruha vagy iskolaszer formájában is. A Segélyszervezet a koronavírus-járvány alatt sem engedte el a gyermekek kezét: a közösségi programok felfüggesztése idején a munkatársak telefonon, illetve online tartottak folyamatos kapcsolatot a családokkal, sok esetben személyes érintkezés nélküli adományátadással juttatták el a támogatást a rászorulóknak.

Legolvasottabb cikkek