Takács Hajnal: Bántalmazottak igazsága


  
Hajnal egy társadalmilag releváns témával, a bántalmazó kapcsolatok lélektanával foglalkozik (korábbi könyve, "Az asszony verve" is sokakhoz eljutott). Egy súlyos bántalmazó kapcsolat túlélőjeként a témakör mély ismerőjévé vált nemcsak lelki, hanem szakértői szinten is. Ő alapította meg az Újrakezdés FB csoport is, mely rengeteg nőnek segít kiutat találni. 

Az alábbi ajánlások születtek a könyvről: 

"Őszinte, mélyen átgondolt és átérzett írás. A könyv bátorságra késztet, és tisztázza mindazt, ami zavaros. Senki sem érdemel erőszakot."
Feldmár András pszichológus és pszichoterapeuta

"Különleges alkalom, hogy valaki egyszerre ír könyvet a téma érintettjeként és szakértőjeként. Izgalmas lett a könyv, főleg a személyes, vallomásos részek mennek mélyre."
Dr. Gyurkó Szilvia jogász, gyerekjogi aktivista

"Ez a könyv az alapja mindennek, amit a bántalmazásról tudni és elmondani kell. Hiszek abban, hogy ez a könyv sok mindenki számára a lezáró gondolatokat fogja elhozni."
Demcsák Zsuzsa televíziós műsorvezető, A másik életem szerzője

"Ez az egyik legfontosabb írás, amit valaha ajánlhattam. Mindenki segíthet a családon belüli erőszak áldozatainak azzal, hogy megérti, mi, miért és hogyan történik velük."
Bombera Krisztina televíziós újságíró

Korábbi interjú Hajnallal, már a közelgő könyvmegjelenés kapcsán:


A családon belüli erőszak olyan társadalmi probléma, ami közvetve és közvetlenül is kifejti káros hatását. Az erőszak természetének ismerete hozzásegít a probléma felismeréséhez, megelőzéséhez és kezeléséhez.
Ez a könyv ebben kíván segíteni nemcsak az érintetteknek, hanem azoknak is, akik fékeznék az erőszak pusztító hatását.


(Ad Librum, 2017. február)
Diktafon a Muzsikus Rádióban fényképe.

Legolvasottabb cikkek

Hová mész uram