Tavaszváró néptáncünnep a Fölszállott a páva szereplőivel február 29-én és március 1-jén

 

Március 1-jén a Budapesti Operettszínházban a nagyközönség számára is igazi csemegékkel készülnek a szervezők.

Délelőtt 11-től rendezzük az Aprók pávája című műsort. Ezen a 2019-es Fölszállott a páva népzenei és néptáncos tehetségkutató verseny táncosaival, énekeseivel és muzsikusaival találkozhatunk. A népszerű műsor kis „sztárjai" több mint harminc produkciót mutatnak be. A műsor szerkesztője és rendezője a Fölszállott a páva zsűrijéből is jól ismert Kocsis Enikő és férje, Fitos Dezső.

Március 1-jén 18 órától kerül sor a Néptáncantológiára: ezt több mint fél évszázaddal ezelőtt Vásárhelyi László kezdeményezésére rendezték meg először. Az évente mindössze egyetlen alkalommal látható, impozáns színházi bemutató az előző évben bemutatott legkiválóbb koreográfiák seregszemléje, amelyen a legjobb néptáncegyüttesek vesznek részt, nem csupán Magyarországról, hanem az egész Kárpát-medencéből.

A Martin György Néptáncszövetség által felkért szakmai zsűri idén 40 pályázat közül választotta ki a közönség elé kerülő tizenhárom produkciót, amelyekben több mint ötszáz néptáncos és népzenész szerepel majd.

Idén az esti eseményen az ország legjobb együttesei mellett fellépnek az erdélyi Magyarlapád hagyományőrző táncosai és zenészei, valamint a Fölszállott a páva legjobb gyermektáncos szólistái is.

Február 29-én a néptáncos társadalom találkozik a budapesti Kőrösi Kulturális Központban, ahol örömmel látják a „külsős" érdeklődőket is.

17 órakor tartjuk az Ifjúsági Néptáncantológiát, amelyen az ifjúsági korosztály legkiválóbb táncegyüttesei lépnek színpadra. A műsorban fellépnek az ifjúsági szólótáncverseny Ezüstpitykés és Gyönygalléros táncosai is.

20 órakor kezdődik a Néptáncosok Bálja, ahol a Magyarlapádi zenekar és Pálházi Bence bandája húzza majd a talpalávalót.

Helyszínek:

Február 29.: Kőrösi Kulturális Központ, Budapest, X. kerület, Szent László tér 7.

Március 1.: Budapesti Operettszínház, Budapest, VI. kerület, Nagymező u. 17.

 

Legolvasottabb cikkek