Vas István születésének 110. évfordulóját 2020.szeptember 24-én ünnepeltükA Tudásközpont első emeletén található Vas István gyűjtemény két terme új elnevezést kapott.
Ettől a naptól kezdve az egyik Vas István költő, író és műfordító, a másik pedig felesége, Szántó Piroska festő, grafikus, író, érdemes és kiváló művész nevét viseli.

Az évfordulóhoz kapcsolódva kiállítással és nyereményjátékkal készülünk a könyvtár közösségi oldalain.
A játékos feladatokat egy hónapon keresztül, meghatározott időnként fogjuk meghirdetni, érdemes lesz követni Facebook és Instagram oldalunkat.

A kiállítás 2020. szeptember 24 - október 30. között tekinthető meg a Tudásközpont 0. és 1. emeletén.

Mi a kapcsolat Vas István és a PTE Egyetemi Könyvtár és Tudásközpont között?
Szántó Piroska 1993 őszén állapodott meg a Janus Pannonius Tudományegyetem rektorával, dr. Hámori József akadémikussal, hogy Vas István könyvtára az egyetem különgyűjteményeként kutatási célokat fog szolgálni.
Az átadásról szóló szerződés 1993. november 29-én jött létre, melynek értelmében a könyvek átadására Szántó Piroska halála után kerülhet sor.

Szántó Piroska halálát követően, 1998 szeptemberében meg is érkeztek a könyvek Pécsre, melyeket ünnepség keretében Dr. Tóth József rektor és Sonnevend Péter, a könyvtár akkori igazgatója vettek át jelképesen.

Legolvasottabb cikkek