Acél és Szív: Kurátori tárlatvezetés

****

 

2020/02/01 - 15:00

Acél és Szív | Kurátori tárlatvezetés

Hogyan viszonyul a műgyűjtő gyűjteménye tárgyaihoz? Hogyan kapcsolódik össze a tudás és a gyűjtőszenvedély? Az Acél és Szív című kiállításban Strohner Ferenc magángyűjtő vezetésével ismerhetik meg a látogatók a katonai- és vadászfegyverek történetét, a gyűjtőtevékenység részleteit.

Találkozási pont: Az Acél és Szív című kiállítás előtt2020/02/07 - 16:00

Páncélsimogató a Magyar Nemzeti Múzeumban

Érdekel, mi zajlik egy kovácsműhelyben? Vajon milyen nehéz egy huszársisak? Milyen érzés lehetett kézben tartani egy középkori hosszúkardot? Gyere, és fedezd fel a történelem egy igazán izgalmas szeletének tárgyait - testközelből! Sok szeretettel várjuk a családokat és azon iskolás korúakat, akik szívesen fognának kézbe - vagy próbálnának fel - egy-egy páncélt, vértelemet, illetve különféle fegyvereket, vagy akár csak vereteket!

A program részleteiről a pravetzb@hnm.hu e-mail címen vagy a 061/327-7700/450 telefonszámon tájékozódhatnak.


2020/02/08 - 15:00

Acél és Szív | Kurátori tárlatvezetés

Hogyan viszonyul a műgyűjtő gyűjteménye tárgyaihoz? Hogyan kapcsolódik össze a tudás és a gyűjtőszenvedély? Az Acél és Szív című kiállításban Fekete György magángyűjtő vezetésével ismerhetik meg a látogatók a katonai- és vadászfegyverek történetét, a gyűjtőtevékenység részleteit.

Találkozási pont: Az Acél és Szív című kiállítás előtt

2020/02/15 - 11:00

Fegyvermustra a Magyar Nemzeti Múzeumban

Megelevenednek az ACÉL és SZÍV. Ezer év történeti fegyverei című időszaki kiállítás műtárgyai: ha érdekli a fegyverkovácsolás, ha kíváncsi arra, milyen lehetett több mint 400 éve kézben tartani egy huszársisakot, vagy ha nem biztos benne, hogy mitől hosszúkard egy bizonyos típus neve, akkor jöjjön el és fedezze fel a történelem egy igazán izgalmas szeletének tárgyait - testközelből! Minden érdeklődőt szeretettel várunk, aki a tematikus tárlatvezetés során szívesen venne kézbe - vagy próbálna fel - egy-egy műtárgymásolatot: páncélt, vértelemet, illetve különféle fegyvereket.

A program részleteiről a pravetzb@hnm.hu e-mail címen vagy a 061/327-7700/450 telefonszámon tájékozódhatnak.

 

2020/02/15 - 15:00

Acél és Szív | Kurátori tárlatvezetés

Hogyan viszonyul a műgyűjtő gyűjteménye tárgyaihoz? Hogyan kapcsolódik össze a tudás és a gyűjtőszenvedély? Az Acél és Szív című kiállításban Csörge Csaba magángyűjtő vezetésével ismerhetik meg a látogatók a katonai- és vadászfegyverek történetét, a gyűjtőtevékenység részleteit.

Találkozási pont: Az Acél és Szív című kiállítás előtt


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek