Alibilárva

A hátsó ülésről kibotorkál egy vézna, semmilyen lány, aki szinte elvész a félhomályban.

Már leszállt a szüretillatú est, Pannuson elhatalmasodott a holnapi nász lüktetése. Ko szorús lánykáival az utolsó simításokat végezték a kertöltöztetésen. Végigmustrálták  miden zugát, az átrendezés igazi mestermunka. Konstatálták.

Hirtelen megcsörrent Pannus telefonja...kedvenc bácsikája perceken belül megérkezik. Épp a kapuban álltak, amikor begördült az ezüstös dzsipp. A barátnők hatalmas szemekkel lesték a már beharangozott nagybácsit, akit a sötét kocsiablak sejtelmességbe burkolt. Sokat mesélt róla Pannus, ő a a „messzebá”, aki édesapja különc öcsikéje. Sármos fiatalosságával igencsak megbolondítja a női elméket. Egyik barátnő, Gabó korábban találkozott már vele amikor egy Karácsonyon látogatott haza, és tanította táncolni a lányokat. Évek óta külföldön él, imádva szingli létét. Tánckurzusokat ad, ettől hihetetlen népszerű a hölgyek körében. Magas, sudár termete, fennkölt eleganciája, simulékony, közvetlen modora elkápráztatja kedveltjeit. Persze nem fukarkodik küllemének hosszú időt szentelni, naponta kemény órákat áldoz megjelenésére. Fekete hajának formáját műgonddal varázsolják a legdivatosabbra neves figarók.

Nyílik a kocsi ajtaja, a meglepetés Pannus nyakába rebbenti Nikolaszt. A lányok irígykedése csak erősödik, ugyanis  társasággal érkezett. A hátsó ülésről kibotorkál egy vézna, semmilyen lány,  aki szinte elvész a félhomályban. Nyelvét nem értik, valami megfejthetetlen tájszólással és nyelven  motyog. Arcát megannyi pattanás fedi, tekintete a teljes bizonytalanságot tükrözi, vélve, hogy ez nem is az a bolygó, ahol landolni szándékozott. Valamit kérdez Nikotól, aki persze cseppet sem tünteti ki figyelmével. Talán a londinere?-nevetgélnek a lányok, s cipelik be a házba a termetes pakkokat, és csak kacagnak, Pannus és Niko szinte fürdenek egymás társaságában.

Az előszobába érve Pannus rákérdez bácsijára, hogy ez a lárvaképű kicsoda, mire ő nevetve válaszolja:

-Ó, csak egy alibilárva.-

A család régóta sejti a kimondhatatlant, hogy a nagybácsi csak alibiből hoz lányokat, valójában a fiúkhoz vonzódik, de persze ezt senki sem veszi komolyan. Pannus édesapja csak legyint öccse újabb szerzeménye láttán, persze megölelve öcsijét örülve érkezésének ismervén őt, hogy általában mindenhova akkor ér, amikor már az asztalokat takarítják.

 

A nagy nap elérkezett, az őszi nap sugarai bekukucskálnak a finom organzafényű függönyökön, csiklandozva a bentieket. Sürög-forog a ház népe, szorgos készülődés zajlik, Pannust sminkes, fodrász angyalítja, koszorúslánykái ruháját, ékszereit készítik. Anyuja hol vasalóval, hol az örömapa nyakkendőjével szaladgál, miközben a rokonokat segíti pár finom falathoz a verandán, akik szintén ruháikat készítgetik. Egy felbolydult méhkas az egész ház. Az udvaron pincérek süteményeket, italokat halmoznak a vendégfogadó terítékre a lánykéréshez. A vőlegény egy óra múlva érkezik, addig rengeteg a teendő. Foglalt a fürdőszoba, a konyha, a vendégszobák, Pannus szobája feje tetején áll, miközben a fotósok is megérkeznek, dokumentálva a készülődés minden percét. El is felejtkeznek a Lárváról, talán elveszett ebben a nyüzsiben. Nikolasz hosszú percekre foglalja le a fürdőszobát, Pannus kacagva kiált :

- Úgy készülődsz, akár egy menyasszony.-

A lányokat az örömapa kis kontyalávaló likőrrel kínálja, a fiúk a verandán pár szíverősítő szilvórium barátságát keresik, persze csakis módjával.

Mindeközben egy kis csendesebb zugban készülődik Lárva kisasszony. Alapállapotában is kriptai fehér arcát még fehérebb pomádéba burkolja, amiből igencsak nagy mennyiséget használ, eltakarva  termetesre nőtt pattanásait, melyek közül néhány már a tökéletes érettség fázisába lépett. Seszínű, pár szál haját sem a hullámosítás, sem a hajhab nem állja, ettől morogva ölti magára  világos mályva színű, hosszú estélyi ruháját, ami a látványt  a semmi homályába emeli, talán az a pár strassz az egyetlen fény az egész kompozíción. Nikolasz műgonddal tud partnert választani, korábban egy keletnémet úszónő méretű és lábú holland szörnnyel érkezett, máskor egy inkább fiúnak tűnő „elöldeszkahátulléccel”, most meg ez a furcsa szerzet.

Már javában tombolt a lagzi mámora, amikor Nikolasz következett dj tudományát fitogtatva. Rendesen belecsapott a lecsóba, még a falábúak is táncra perdültek, óriási hangulat közepette. Ebben a szempillantásban a kör közepére ugrott kis Lárvánk, ledobta magáról hosszú, igénytelen estélyiét, és bíborvörös forrónadrágban, alig felsőben, őrületes táncba kezdett, haját sörényként rázva, olyan temperamentummal, hogy a násznépnek leesett az álla. Hajlongott, vonaglott, teljesen hatalmába kerítették a mámoros taktusok. Magához rántott egy épp a közelben sóbálvánnyá válni készülő fiatalembert, s rácsimpaszkodva folytatta erotikus műsorát, majd kitárt karokkal a levegőbe emelkedve sejtelmes dresszéből elővarázsolva hatalmas sziporkázó pillangó szárnyakon lebbent a magasba, s hol felrebbent, hol a földet súrolva hajladozott. Kiteljesedett a lárvából pillangóvá, csak ropta, ropta, a facér fiúk felkapták, a levegőbe emelve táncoltatták percekig. Pannus és a barátnők hatalmas szemekkel figyelték csodálkozva, hogy miből lesz a cserebogár, mármár azon eszelve, hogy szedik le a karzatról, ahova fellibbenve pillanatra megpihenni tért. Ha ezt a tűzoltóknak elmesélik…

Felocsúdva kérdőre vonták Nikot, hogy változhatott így meg e lány, aki csak úgy odabökte, azzal a huncut mosollyal szája szegletében:

-Már mondtam, hogy Ő egy Alibilárva. Mellesleg a növendékem.-

 

 

 

2017.okt.                                                                          Mimmy 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek