Az év természetfotósa 2017

25. alkalommal írta ki a naturArt, Magyar Természetfotósok Szövetsége Magyarország és Közép-Európa legrangosabb természetfotós pályázatát.


A zsűri közel 3000 képből válogatott, mely eredményeként az utolsó fordulóban 125 mű maradt versenyben. A díjakat a Magyar Természettudományi Múzeumban adták át, ahol bemutatták a döntőbe jutott fotókból összeállított Az év természetfotói - az Alexandra Kiadó hagyományainak megfelelően megjelentetett Magyarország 2017 című két nyelvű (magyar és angol) kötetet.

A naturArt - Magyar Természetfotósok Szövetsége első feladatai egyikeként olyan fotópályázat megrendezését tűzte ki célul, amely lehetővé teszi, hogy a magyar természetfotósok évről évre megmérközhessenek, és a nagyközönség előtt is láthatóvá tegyék legsikerültebb alkotásaikat. Az Év Természetfotósa pályázat névadó támogatója idén a Lenergy Magyarország Kft.
A képek elbírálásának két fordulója az internet segítségével teljes nyilvánosságaelőtt zajlott, és a világ bármely pontjáról nyomon követhető volt az is, hogy melyik képre hány pontot adott az elismert szaktekintélyekből álló zsűri. Az idei pályázati kiírás újdonságaként a naturArt feltétele szerint az Az év természetfotósa versenyben csak olyan képekkel nevezhettek, melyek az alkotó saját természetismeretének köszönhetőek, a bérlesből készült fotók itt nem indulhattak.
Az idei pályázaton Máté Bence, és Daróczi Csaba fantasztikus 25-25 képet adott be a pályázatra. Ezekből Bencének 19, Csabának 13 képe került a kiállításba. Máté Bence ezúttal hatodik alkalommal lett Az év természetfotósa. Az idei pályázat fődíját, egy Olympus OM-D E-M1MKII kamerát és a hozzá tartozó profi objektívet az Olympus Czech Group S.R.O. Magyarországi Kereskedelmi Képviselete ajánlotta fel.
Az ítészek Az év természetfotója kitüntető címet Potyó Imre: Téli szárnyak című alkotásának juttatta. Az év természetfotójának készítőjét idén a 220 Volt webáruház különdíjban részesítette. A nyeremény egy tetszőlegesen összeállított és szabadon változtatható fotós felszerelés egy évig történő használata összesen egymillió 220 ezer forint értékben. Az év búvárfotósa Tökölyi Csaba lett. A pályázat utolsó fordulójába jutott 125 fotográfia látható azon a kiállításon, amely mától december 31-ig gathatja a közönség a Magyar Természettudományi Múzeumban.
A képek nyomását a Canon vállalta 12 színes Canon PRO-4000-es nyomtatóval.
Először kerülnek a kiállított képekre QR kódok. Ennek használatával nemcsak a fotósokról és a képkészítés körülményeiről tudhatunk meg többet, hanem social média térben a fotókat elküldhetjük ismerőseinknek. A megörökített kompozíciók kerültek be az Alexandra Kiadó gondozásában megjelent Az év természetfotói - Magyarország 2017 című kötetbe, amelyet a pályázat díjátadó ünnepségén - és egyben a kiállítás megnyitóján - mutattak be a közönségnek.

Kiadó:

ALEXANDRA KÖNYVESHÁZ KFT.

Oldalak száma:

192

Borító:

KÖTVE,VÉDŐVEL

Súly:

1160 gr

ISBN:

9771785233068

Nyelv:

MAGYAR - ANGOL

Kiadás éve:

2017

Árukód:

2708142 / 1170194

Illusztráció:

 

SZÍNES FOTÓKKAL


 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek