Cimbaliband: Recycle

lemezbemutató koncert 2017. február 25. 20:00 - Fonó Fonó márciusi műsor

 

Ki tudja már hányadjára lép a Fonó színpadára a Cimbaliband, mégis egyik legkülönlegesebb koncertjére készül a csapat a kiadó gondozásában megjelent 9. lemezének bemutatójával 2017. február 25-én este 8 órakor. A könnyűzenei múltjáról ismert, 2013-as X Faktor győztes énekesnő, Danics Dóra ugyanis most debütál a világzene területén a nagy plénum előtt. A kiváló hangi adottságairól híres énekesnő már régóta rajongója a műfajnak - sőt, sokáig egy Cimbaliband sláger volt a csengőhangja is! - most azt is megmutathatja, hogyan tudja művelni azt, és hogyan tud belesimulni a karakteres zenekar egyéni stílusába. Danics Dóra egyébként duplázik is, hiszen egy hónapon belül két lemezbemutató koncertje is lesz, március végén ugyanis zenekarával a nemrég elkészült anyagát mutatja be!
Az újrahasznosítás címet viselő nagylemez vidám, életigenlős dalai olyan hétköznapi hősökről szólnak, mint például a pesti bringás vagy a Marikanéni. Maga az újrahasznosítás pedig többek között felcsíki, mezőségi, szászcsávási, dunántúli népi kincseken alapul, amelyeken hol jobban, hol pedig kevésbé érződnek át a tradicionális alapok. Unger Balázs cimbalmos-zenekarvezető neve fémjelzi az egész albumot, és a koncert kirobbanó hangulatát is az ő karizmatikus személyisége garantálja. Kihagyhatatlan élmény a Fonó színpadán!

 

HAVI MŰSOR – 2017. március

1.szerda

18:30

Fonó Szerda: Vajdaszentiványi táncok. Tanárok: Fitos Dezső és Kocsis Enikő, kezdőknél Hajdú Flórián és Tóth Melánia

20.00-ig: 1000 Ft;

20.00 után: 500 Ft

3. péntek

20:00

Mesterek és tanitványok koncertek – a Hagyományok Háza programja

Jegyár hamarosan

4. szombat

12:00

19:00

Fonó Klub - családi nap, Babzsák koncert

Fonó a Fonóban: Fonó zenekar Mesterek és tanítványok koncert

ingyenes

Jegyár az esti programra: 1000 Ft

8. szerda

18:30

Fonó Szerda Nőnap népzenész hölgyekkel. Táncanyag: Vajdaszentiványi táncok. Tanárok: Fitos Dezső és Kocsis Enikő, kezdőknél Hajdú Flórián és Tóth Melánia

20.00-ig: 1000 Ft;

20.00 után: 500 Ft

9. csütörtök

19:00

A Babszem Táncegyüttes kiállitása Knap Zoltán fotóiból - megnyitó

ingyenes

10. péntek

20:00

Berka együttes moldvai és vonós táncháza

egységesen: 1000 Ft

11. szombat

16:00

Wine and Violin Hegedűkészitők Szalonja

17:00 Kiállitásmegnyitó

18:00 Szalonbeszélgetés Draskóczy Gábor hegedűkészítő mesterrel, a nemzetközi VSA verseny dupla aranyérmesével, és Kelemen Barnabás Kossuth-díjas hegedűművésszel

19:30 Kelemen Barnabás és Vizeli Balázs koncertje

Elővételben február 28-ig 1500 Ft,
Március 1-től 2000 Ft 
Koncert napján 2500 Ft

12. vasárnap

14:00-18:00

Wine and Violin Hegedűkészitők Szalonja - kiállitás

16:00 A Hodinka Vonósnégyes koncertje

ingyenes

15. szerda

14:00


18:30

NEMZETI ÜNNEP Ingyenes családi program Újbuda Önkormányzatával közös szervezésben. Program hamarosan.

Fonó Szerda: Vajdaszentiványi táncok. Tanárok: Fitos Dezső és Kocsis Enikő, kezdőknél Hajdú Flórián és Tóth Melánia – rákérdezek LaciRészletek hamarosan

17. péntek

20:00

Szent-Patrik nap

Jegyár: elővételben 1000 Ft, a koncert napján 1500 Ft

18. szombat

20:00

Pásztornap

Jegyár: 1000 Ft

22. szerda

18:30

Fonó Szerda: Vajdaszentiványi táncok. Tanárok: Fitos Dezső és Kocsis Enikő, kezdőknél Hajdú Flórián és Tóth Melánia

20.00-ig: 1000 Ft;

20.00 után: 500 Ft

24. péntek

20:00

Berka együttes moldvai és vonós táncháza

1000 Ft

25. szombat


20:00

Hagyományok Háza - gyerekprogram

Babel Sound est


Jegyárak hamarosan

29. szerda

18:30

Fonó Szerda: Vajdaszentiványi táncok. Tanárok: Fitos Dezső és Kocsis Enikő, kezdőknél Hajdú Flórián és Tóth Melánia

20.00-ig: 1000 Ft;

20.00 után: 500 Ft

31. péntek

20:00

Dresch Quartet

Jegyár: elővételben 1500 Ft, a koncert napján 2000 Ft


Rendszeres programok:

Tangó Budai Lászlóval – keddenként 19:00-től

Ringató – kisgyermekkori zenei nevelés –csütörtökönként 09.00, 09.45, 10.30 és 11.15-től

Babszem Táncegyesület foglalkozásai (kedden és csütörtökön 16.00-18.00) Bővebb info: ujbudaibabszem.hu


Fonó Családi nap

A Gardon Bistro a Fonóban havonta egy szombaton családi menüvel várja a kicsiket és nagyokat. Kátai István séf Háromszéken született és élt, ahol már gyerekként találkozott a térség ízkavalkádjával. A Babzsák koncerten a gyerekeket várjuk ingyenes programmal; az esti koncertre jegyet kel váltani 14 éves kortól: vendégünk a Fonó zenekar lesz. Koncert és táncház is egyben.


Fonó Szerda táncház új táncanyag: Vajdaszentivány

Kocsis Enikő és Fitos Dezső vezetésével új táncanyag indul a Fonó Szerdákon márciusban: Vajdaszentivány. Várunk Benneteket kezdő és haladó csoportunkba, párral vagy pár nélkül is jöhettek. Ehhez a táncanyaghoz érdemes megszerezni a Fonó kiadásában megjelent Szerda 2 című lemezt, amely ehhez a tájegységhez készült.


Nőnapi Fonó Szerda

Március 8-án kicsit több figyelmet kapnak a nők: ezúttal népzenész hölgyeket kértünk fel a műsor összeállítására és a fellépők között is – szinte kizárólag – hölgyeket láthat majd a közönség. A szebbik nem ünnepe folk módra a Fonóban!


Kiállítás Knap Zoltán fotóiból

Libben a szoknya, koppan a csizma, ritmusra, pedig még csak három éves egy részük, máris úgy járják, ahogy illik! Az Újbudai Babszem Táncegyüttes legkisebb táncosainak életébe tekinthetünk be Knap Zoltán fotóriporter képein keresztül, aki ötödik éve kíséri figyelemmel az együttes életét a próbáktól a fellépésekig.


6. Wine and Violin Hegedűkészítők Szalonja a Fonóban

Kelemen Barnabás és Vizeli Balázs koncertje

A Wine and Violin Hegedűkészítők Szalonján évről évre a legnevesebb hazai készítők mutatják be míves instrumentumaikat egy hétvégén keresztül. Idén 13 hazai hegedűkészítő mester állítja ki mesterhangszereit, amelyeket kézbe lehet venni, ki lehet próbálni, a készítőkkel személyesen lehet beszélgetni egy-egy pohár jó bor mellett. Idén a szalon vendége lesz Draskóczy Gábor VSA dupla aranyérmes, világhírű hegedűkészítő mester Londonból, az est fellépői pedig Kelemen Barnabás Kossuth-díjas hegedűművész és szintén Kossuth-díjas népzenész kollégája, Vizeli Balázs. Március 11-én, a nyitónapon szalonbeszélgetésen boncolgatja a hegedűk titkát Becze Szilvia vezetésével Draskóczy Gábor és Kelemen Barnabás, majd az esti koncerten a klasszikus és a népzene találkozik a két művész előadásában. Az idei kiállító hegedűkészítők: Adonyi Iván, Bárdi Szabolcs, Faragó-Thököly Márton, Ficsor Gergely, Gollob Balázs, Guminár Tamás, Héjja János, Holló Bence, Kemény Zsombor, Lakatos László, Nagy András, Popara Nikola, Székely Márton Vonókészítő: Etzler Bernd; Tokkészítő: Vámos Tibor. A hangszerkiállítás és a Hodinka Vonósnégyes vasárnap délutáni koncertje ingyenesen látogatható, a szombati koncertprogramra jegyet kell váltani.


Nemzeti Ünnep

Március 15-én idén is Újbuda Önkormányzatával közös szervezésben délutáni családi programmal, gyerekkoncerttel és táncházzal, valamint ezt követően ünnepi színpadi műsorral és forradalmi táncházzal készül a Fonó. A program látogatása az önkormányzat támogatásával ingyenes.


Dresch Quartet

Dresch muzsikája igazi hungarikum. Szuggesztív és őszinte előadásmódjának legtökéletesebb keretét adja zenekara, a Dresch Quartet.” (Varga Bendegúz, jazzma.hu)


Szent-Patrik nap

A Bran együttes a tőle megszokott bensőséges módon ünnepli az írek nemzeti ünnepét, a Szent Patrik napot. Szent Patrik napja, március 17. Írország nemzeti ünnepe. Ünneplésének sokféle módja van; a Bran együttes táncokkal és ír zenékkel ünnepel. A koncerten megszólalnak ír és skót dallamok az együttes mindig megújuló repertoárjából. A számok között Szent Patrik legendáriuma is megelevenedik és a koncert után együtt rophatjuk az ír és breton táncokat.


Pásztornap

 

A tavalyi Pásztornap sikerén felbuzdulva, ismét megszervezzük ezt a jeles összejövetelt. Ma élő nagy tudású pásztorokat hívtuk meg, akik énekben, táncban, valamilyen hangszerjátékban, vagy más mesterségben kiemelkedőek. A pásztorság államiságunk előtti mesterségünk, amelynek utolsó utáni képviselői még ma is terelik a jószágot, és végzik el a juhászat, gulyás- vagy csikósmesterség körüli temérdek teendőt. A pásztorok a külső hatásoktól való elszigeteltségük miatt a magyar népi kultúra legfontosabb megőrzői, kútfői voltak. Hitviláguk, iparművészetük, muzsikájuk, énekeik, táncuk kultúránk legértékesebb részét őrzi, írásbeliségünk előtti emlékezet kel életre bennük. 

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek

Hová mész uram