Dezső Ilona Anna: Bolda, az utolsó igazi sámán

Nyomdában van Dezső Ilona Anna: Bolda, az utolsó igazi sámán c. regénye. Megjelenés dátuma: 2012.11.20

 

Már előrendelhető 1680 Ft (+postaktg) áron az info@mairodalma.hu email-címen.
A megjelenés előtt megrendelők között ajándékkönyvet sorsolunk ki.

 

Ajánló:

 


Réges-régen, a letűnt korok idejében élt egy nép, mely kitűnt a többi közül. Egy békés nemzet, melynek férfijai egyik vadászatból nem térnek vissza a tél közeledtével, így a törzs vezetése a legbölcsebb asszonyra, Boldára, az öreg sámánra hárul.

A legyengült nép és Bolda menye, Arina, a szomszédos nemzet célpontjává válik, melynek következtében az egész falu a kényszerházasság és a lehetséges bosszú előli menekülésre kényszerül. Egyik este felszólalnak a dobok, és az éj leple alatt, az öregeket hátrahagyva, elindulnak az asszonyok egy jobb élet reménye felé. Ám az üldözőik sem akarnak lemondani a könnyűnek tűnő prédáról, és a kincseknél is többet érő asszonyok öléről...

Innentől kezdve Dezső Ilona Anna regénye behálózza az olvasót, és átbillenti abba a képzeletbeli világba, melyben együtt él az ármány és a szerelem, a háború és a haza keresése, a valóság és a varázslat birodalma. Ebben a könyvben nem csak olvasunk a szereplőkről, de meg is ismerjük őket, és míg rójuk a sorokat, velük együtt is lélegzünk. Egy olyan korba varázsol el bennünket a szerző, melyet lehetetlen addig magunk mögött hagyni, míg végig nem érünk az egész könyvön.

 

 

Tóth Balázs Gábor

Tollal.hu - Közélet és Kultúra főszerkesztője

 

 


Egy sámános könyv, ami mégsem sámános, mert nem a sámánságról szól.

Egy kedves kisregény, melynek főszereplője Bolda, a füvesasszony, aki rendelkezik sámáni képességekkel és tudással, de főleg emberséggel, felelősségérzettel, szeretettel.

Bolda népe elhagyni kényszerül lakhelyüket. A menekülés évekig tart, mire sikerül eljutniuk egy védett helyre, ahol felépítik újra társadalmukat, életüket. Vándorlásuk során, míg a jó megküzd a gonosszal, szépséges természeti és emberi értékeket ismerhet meg az olvasó.

 

 

Szilágyi Marcsi

Élő Irodalom- Élő Könyv főszerkesztője

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
B.B.Nala
#12. 2012. november 18. 14:09
Drága Ilike! Gratulálok könyved megjelenéséhez.Már alig várom, hogy olvashassam.Csodálatos verseidet is nagyon szeretem és a honlapodon már sok szép novelláiddal találkoztam.Nagyon elismerem írói és költői tehetségedet. Puszillak: Bea
Mysty Kata
#11. 2012. november 18. 13:16
Ilike nagy szeretettel gratulálok sikereidhez..
Szeretettel Mysty kata
Csilla
#10. 2012. november 16. 17:51
Kedves Ilike!
Meghajolok előtted, kívánok Neked sok erőt, kitartást rengeteg alkotómunkádhoz, és csatlakozom az előttem szólókhoz: szívből gratulálok legújabb könyved megjelenéséhez.
Szeretettel:
Csilla
dezsoili
#9. 2012. november 16. 16:56
Igen, jó úton van... postán útban hozzám... Már alig várom, hogy hétfő legyen. Addig itt a világ vége után egy faluval, ki nem hozzák.
Nem rontom el a poént, de más könyve is sínen... azt is alig várom ám!!!

Köszönöm, hogy olvastok és figyelemmel kíséritek munkásságomat. Fiatal koromban nép-táncoltam, de annak az ideje lejárt, így mi marad egy korosodó hölgynek más, mint az éneklés?! Mindennek elérkezik az elrendelt ideje. A festészet nekem nagy szerelmem. Az elmúlt hónapokban kevés prózai művet írtam, leginkább verseltem és festettem. És akkor még mindig nem teljes a kép, mert szerkesztek is, elég sok mindent.

Könyvkiadás terén is kegyes hozzám az Isten, az idén is sikerült két kötetet kiadni, csodával határos módon. Egy novellásat szülővárosom, ezt a regényt, amit azért alaposan megdolgoztunk azóta, hogy itt a nyers változatát olvastátok, Szilágyi Marcsinak köszönhetem.

Most egy picit elfáradtam, de ígérem, hamarosan jelentkezni fogok egy újabb sorozattal, mert nem nyughatok, csak verem a klaviatúrát naponta több órán keresztül.
Eliza Beth
#8. 2012. november 16. 15:32
Én csak mosolygok itt a háttérben szépen, csendben, nyugodtan. Már jó úton van a könyved.
Juhász Kató
#7. 2012. november 16. 15:28
Gratulálok a könyvedhez, Ilike!
Answer
#6. 2012. november 16. 14:47
Kedves Ilike!
Mindig is nagyra értékeltem az írói munkásságodat, hasonlóképp a festészetbeli
tehetségedet.
Most olvasom énekelsz is, igazán sokoldalú művész vagy!
Engedd meg, hogy szívből gratuláljak könyved megjelenéséhez, és további sok sikert kívánjak!
Szeretettel: Answer
Döme Zsuzsa
#5. 2012. november 16. 13:02
Kedves Ili,
új könyved megjelenéséhez szívből gratulálok.
Szeretettel: Zsuzsi
Mara
#4. 2012. november 16. 12:13
Kedves Ili, nagy örömmel olvastam Balázs írását könyved megjelentetéséről.
Ha jól emlékszem, itt a Tollon is olvashattuk a kiváló fantáziával megírt könyvedet.
Szeretettel gratulálok sikeredhez: Mara
dezsoili
#3. 2012. november 16. 08:48
Drága Balázs! A rajongás kölcsönös... ismerlek ám... már kezdelek... A családnak hányat akarsz venni, nem tudom, de a te példányod tisztelet példány. Az ajándékozás örömét, azért ne vedd el tőlem!
Írok ám, majd jelentkezek, csak olyan sok minden gyűrűdzött be az elmúlt hónapokban, alig tudom utoléri magamat. Verseltem sokat, festettem, énekeltem, prózai művem is van már a tarsolyomban, könyveket adtunk ki. Augusztusban a Kincs 2-t, most végre készen a Bolda is. Most még a nyakamon a honlap verseny is, ami lehet, hogy mindenki másnak csak egy játék, de nekem fontos nagyon.
Hatalmas részed van ebben a könyvben, ne legyén ennyire szerény, hiszen ha nem vagy, akkor meg sem mutattam volna senkinek.
Mindenkinek köszönöm, aki ebben segített. Eliza, Szentandrási Erzsébet, Szilágyi Marcsi, aki nélkül ez a könyv nem is jött volna létre... Fucskó Miklósnak és feleségének, akik tudásuk legjavát adták a szerkesztésben, a hibák javításában. Egy komoly tim állt mögöttem. Így már egészen biztos vagyok abban, hogy ez egy minőségi könyv lett. Korábban is figyelembe vettem az építő kritikákat, most is várom. Elkezdtem írni a folytatást, persze, ezt már nem fogom elkapkodni. Hagyom beérni, nem sietem el. Kellett ennek is egy év, mire komollyá vált. Köszönöm, hogy köztetek lehetek. Ili.
Balage
#2. 2012. november 16. 08:28
Akik engem ismernek, azok tudják, hogy szenvedélyes tollal-könyv gyűjtő vagyok. Emellé még párosul némi D.ili-s rajongás is (Bocsi a kisbetűért, de így látványosabb :o) ), úgyhogy Karácsonyra biztos hogy veszek párat a családnak. Amúgy is, ennyiért új könyvet kapni...
Ili, négyre vevő vagyok. Ismerve téged, hangsúlyozom, nem ajándékként kérem, hanem megvételre :o)
Hozzászóláshoz jelentkezz be!