Dezső Ilona Anna: Bolda, az utolsó igazi sámán (regény)

Egy sámános könyv, ami mégsem sámános, mert nem a sámánságról szól.

 

Réges-régen, a letűnt korok idejében élt egy békés nemzet, melynek férfijai az egyik vadászatról nem térnek vissza a tél közeledtével, így a törzs vezetése a legbölcsebb asszonyra, Boldára, a sámánra hárul. A meggyengült nép a szomszédos nemzet célpontjává válik, ezért menekülésre kényszerül. Egyik este megszólalnak a dobok, és az éj leple alatt, az öregeket hátrahagyva, elindulnak az asszonyok egy jobb élet reménye felé. Ám az üldözőik nem akarnak lemondani a kincseknél is többet érő asszonyokról... Innentől kezdve Dezső Ilona Anna regénye átbillenti az olvasót abba a képzeletbeli világba, melyben együtt él az ármány és a szerelem, a háború és a haza keresése, a valóság és a varázslat. 
Ebben a könyvben nem csak olvasunk a szereplőkről, de meg is ismerjük őket, és míg rójuk a sorokat, velük együtt is lélegzünk. 

Tóth Balázs Gábor (Tollal.hu - Közélet és Kultúra főszerkesztője) 

Egy sámános könyv, ami mégsem sámános, mert nem a sámánságról szól. 
Egy kedves kisregény, melynek főszereplője Bolda, a füvesasszony, aki rendelkezik sámáni képességekkel és tudással, de főleg emberséggel, felelősségérzettel, szeretettel. 
Bolda népe elhagyni kényszerül lakhelyüket. A menekülés évekig tart, mire sikerül eljutniuk egy védett helyre, ahol felépítik újra társadalmukat, életüket. Vándorlásuk során, míg a jó megküzd a gonosszal, szépséges természeti és emberi értékeket ismerhet meg az olvasó. 

Szilágyi Marcsi (Élő Irodalom - Élő Könyv Műhely vezetője) 

Kiadó: Élő Irodalom - Élő Könyv Műhely 
Formátum: 12,4x18,3 cm 
Oldalszám: 144 
Olvassunk bele 
Ára: 1680 Ft (+postaktg) 

Weblap 
Megrendelhető


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
dezsoili
#11. 2013. október 25. 18:24
Bár olvastam néhány igazmondó történetet az Arvisura-ból, sajnos nem eleget, mert nem tudtam megszerezni, így nem alakíthatta a könyvemben szereplő álmomat sem. Ez egy misztikus történet, picit hunos, picit más, olvassa el, és akkor el tudja majd dönteni , hogy milyen.
Az imént véletlenül elírtam a patak nevét, ezért külön elnézést kérek.
előzmény: dezsoili hozzászólása, 2013. október 25. 18:15
dezsoili
#10. 2013. október 25. 18:15
Nincsen köze a Boldva patakhoz. A Bolda, létező női név. Idén tavasszal vásároltak tőlem könyvet csak azért, mert a címben azonos a főhősnő neve, a kislányáéval. Utána néztem, mielőtt elneveztem, elég sok ilyen nevű hölgy van anyakönyvezve az országban. Igyekeztem úgy kiválasztani a történetben szereplő neveket, hogy azok köthetőek lehessenek magyarságunkhoz, de ha egyszer majd más nyelvre fordítanák, ne okozzon kiejtésbeli problémát, könnyen elfogadhatóak legyenek. Köszönöm a kérdést.
előzmény: Kabdebon János hozzászólása, 2013. október 25. 13:15
Ruder - Jana
#9. 2013. október 25. 18:13
Ili csodálatosan ír. Gyönyörűen fest. Megtisztelő,- még, ha csak virtuálisan is- hogy ismerhetem...
Kabdebon János
#8. 2013. október 25. 13:15
Honan a név: Bolda? Mert én Boldván lakom a Bódva folyó melett:)
Az arvisura említ egy Boldva nevezetű aranyasszonyt. Hm?
dezsoili
#7. 2013. március 11. 15:58
Tiszta szívemből köszönöm mindannyiotoknak a bíztató sorokat! Annyira jó érzés így olvasni a beírásaitokat, hogy arcotokat láthatom magam előtt. Csak picit lakhanánk egymáshoz közelebb... Köszönöm, hogy vagytok nekem!
Balage
#6. 2013. január 18. 22:02
Ez egy "imádom"-könyv a számomra. Csak ajánlani tudom...
Ilinek meg még egyszer egy hatalmas gratula hozzá!
Eliza Beth
#5. 2013. január 18. 18:58
Én még a nyers változatot olvastam, de az alapján is csak ajánlani tudom. Külön öröm, hogy a bemutatón személyesen is megismerhettük egymást Ilivel. :-)
Answer
#4. 2013. január 18. 18:26
Tisztelt Olvasók!
Volt szerencsém részt venni a bemutatón.
A könyvet megvettem, ajánlom mindenki szíves figyelmébe, mert szórakoztató, remek kisregényt ismerhet meg Dezső Ilike prezentálásában!
Innen is gratulálok még egyszer a kiadványhoz!
Answer
B.B.Nala
#3. 2013. január 18. 12:23
Drága Ilike! Gratulálok gyönyörű könyvedhez, csodálatos a borítója, a belív nagyon finom kivitelezésű. A tartalma nagyon lekötött, beleéltem magam a szereplők világába.Ilikém,fantasztikusan írsz, mint írót, költőt és festőművészt is csodállak.Puszillak.Bea
Mara
#2. 2013. január 18. 09:42
Drága Ili, örömmel olvastam könyved megjelentetését.. Szívből gratulálok. Ismerem a tartalmát, és ajánlom mindenkinek. Megosztom a fészen.
Ölellek: Mara
Hozzászóláshoz jelentkezz be!