Dunaújvárosban mutatkozott be először a Zanox - Kockázatok és mellékhatások (16)

A helyszínválasztás nem véletlen, a Zanox jelentős részben ugyanis Dunaújvárosban forgott

 

 

Szokatlan helyszínen tartották a Zanox - Kockázatok és mellékhatások világpremierjét: az alkotók a Kultik Dunaújváros moziban mutatták be először közönség előtt a vígjátékot. Baranyi Benő filmje május 26-tól országosan is látható lesz a mozikban.

A helyszínválasztás nem véletlen, a Zanox jelentős részben ugyanis Dunaújvárosban forgott. Baranyi Benő rendező, Bálint Előd főszereplő, Gajdics Dávid operatőr és Gyurin Zsuzsi producer örömmel léptek színpadra a helyi közönség előtt. Fontosnak érezték, hogy ha már jelentős időt forgattak itt, először nekik legyen lehetőségük megtekinteni a filmet.
A jó hangulatú vetítést a Ricsárdgír zenekar szabadtéri fellépése követte, akik a filmben is fontos szerephez jutnak: két, külön ehhez az alkotáshoz írt szerzeményük is felcsendül a Zanoxban.Szinopszis:
A kétes eredetű házipálinkák sok fejfájást okoznak, a Zanox nevű kísérleti szerrel viszont lehetővé teszik az időutazást. Ráadásul más piákkal ellentétben nem előre, hanem a múltba. Misivel is ez történik, akit a következő reggelen a másnaposság helyett ismét az érettségi vár.
 
A szokatlan helyzettel élve Misi bátrabban kezdeményez Jankánál, akibe régóta szerelmes, megpróbál megakadályozni egy gyilkosságot, és a töri tételt is átnézi, amit húzni fog. Arra viszont nem gondol, hogy mennyi mindennek kell a helyén lennie ahhoz, hogy napját valóban a legjobbá alakítsa, miközben vészesen fogy az időutazás üzemanyaga, a házipálinka. 
 
Baranyi Benő vígjátéka, a Zanox - Kockázatok és mellékhatások a Nemzeti Filmintézet Inkubátor Programjának keretében készült.
YouTube teaser mozielőzetes
YouTube végső mozielőzetes

 

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek