EGY FÖLD, EGY FILM, EGY ESÉLY

24 órás globális filmkészítő maraton a környezettudatos gondolkodásért

 

 

 

 

Shoot4Earth FilmMarathon - Forgass a Földért!

 

2021. április 17 -18. (szombat-vasárnap)

 

WEB: https://shoot4earth.org/

 

Magyar kezdeményezésű rövidfilm készítő világverseny a környezettudatosságért

 

Jiří Menzel Oscar-díjas cseh filmrendező emlékére

 

 

 

Az éghajlatváltozás következményeivel foglalkozó kutatók véleménye szerint a globális klímaváltozást nagyobbrészt maguk az emberek okozzák. A le nem bomló, felhalmozódó szeméthegyek, a mérgező anyagok, az állat- és növényvilág pusztítása együtt jár környezetünk rombolásával.

 

A károkat látva, a környezettudatos gondolkodás elősegítéséért, magyar kezdeményezésre, amerikai, ázsiai, ausztrál, európai és magyar filmesekkel, környezetvédőkkel összefogva, a világ minden kontinensén élők számára, 2021. április 17-ére meghirdette, Shoot4Earth - Forgass a Földért elnevezésű 24 órás filmkészítő versenyét.

A rendezvény célja, hogy a film tudatformáló eszközeivel hívja fel a figyelmet a fogyasztói szokások megváltoztatásának szükségességére, a mindennapi életvitel során.

A filmkészítő maraton - egyfajta futás, versenyfutás az idővel, hiszen a résztvevőknek mindössze 24 óra, azaz egy nap áll rendelkezésre a filmjük elkészítésére.

 

A filmkészítő verseny rajtja, 2021. április 17. (szombat), helyi idő szerint 10 óra

A szervezők a verseny kezdetén, a rajt pillanatában, időzónánként több elemet ismertetnek, melyből 1 elemet kötelező beépíteni a versenyfilmbe. A filmkészítő játékra bárki, bárhonnan jelentkezhet. Nevezési díj, korosztályi és technikai megkötés nincs. A film lehet élőszereplős rövidfilm, video klip vagy animáció.

A 24 órás maraton, az időzónák figyelembe vételével egyszerre, egy időben zajlik a világon.

Regisztrálni a verseny kezdetéig, a verseny hivatalos weboldalán lehet.

A kötetlen műfajú filmek forgatásánál digitális kamera, kamerás mobiltelefon vagy kameraként működő fényképezőgép egyaránt használható A résztvevő stáboknak - melyek akár egyszemélyesek is lehetnek - maximálisan 1 perc hosszúságú filmekben kell felhívni a figyelmet arra, hogy a mindennapokban odafigyeléssel, takarékossággal, tudatossággal mit tehetünk környezetünk megóvásáért. Az elkészült alkotásokat fel kell tölteni az internetre, a játék versenyszabályzati kiírásában meghatározott módon. Mindezt 24 óra leforgása alatt.

A zsűri elnöke Szabó István Oscar-díjas filmrendező, társelnöke, Sandeep Marwah Asian Academy of Film and TV elnöke (India) , a verseny művészeti igazgatója, Professor Karl Bardosh Master Prof. Tisch School of Arts New York University (New York)

A 24 órás filmkészítő maraton megvalósítását, kontinenseken, illetve egyes országokban Regionális Producerek segítik.

 

A világ egyik legnehezebb filmes játékának megvalósítását éveken keresztül személyesen segítette Jiří Menzel Oscar- díjas cseh filmrendező és sok ismert magyar filmes, mint Deák Kristóf az Oscar - díjas Mindenki rendezője. A videó készítést népszerűsítő kezdeményezés mellé állt Steven Spielberg, négyszeres Oscar-díjas amerikai filmrendező is.

 

A verseny szervezői kezdeményezésükkel hozzá kívánnak járulni az emberiség vitán felüli közös érdekeihez, melyek közül elsődleges, hogy a Kék Bolygó még sokáig az emberiség közös, élhető otthona maradhasson.

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek