Egy gyerek és egy felnőtt bábjáték Fabók Mancsi bábszínházától Zsámbékon

2021. július 4. (vasárnap) 11.00 és 20.00 Zichy-kastély szabadtéri színpad

 

 

 

„Fabók Mancsi neve - becenevét még gyerekkorában kapta - egyet jelent a bábokkal, saját bábszínházával. Sziporkázó megoldásokkal teli előadásmódja mosolyt csal mindenki arcára." (Magyar Nemzet 2021.) A Zsámbékon lakó színművész, bábos mesemondó egy gyerekeknek szóló délelőtti és egy felnőtteknek szóló esti előadást hoz a zsámbéki Zichy-kastély szabadtéri színpadára június 4-én vasárnap.

 

"A báb misztériuma csupa titok és gyönyörűség. Szeretem az olyan színházat, ahol a néző nem mindent kap készen. Szeretem, amikor a színpadi látványt, történést a befogadónak a saját képzeletével kell kiegészítenie, belefolyva az alkotásba. Ha egy jól mozgatott báb megjelenik a színpadon, a felhívás a keringőre már meg is történt. (...) Egyik kollégám mondta egyszer: „Mancsi, én abban a jelenetben teljesen úgy láttam, hogy Kupolyi bábfigurája elmosolyodott." Csudálatosak ezek a visszajelzések, mert így biztossá válik, hogy az előadás alatt közönség és színész egyként dolgozik. Nem is jogos a végén egyoldalúan learatni a tapsot" (Fabók Mariann a Képmásnak)

 

JÚLIUS 04. | 20:00 | ZICHY-KASTÉLY

AZÉRT A KIS BOLONDSÁGÉRT

Pajzán históriánk forrásai a magyar népi szerelmes történetek, szerelmi kiokosítók hol szomorú, hol víg gyűjtései. Vásári bábjátékunk végigkíséri, hogyan lesz a szerelmi tűzkeresztségen éppen csak átesett leánykából e téren sokat tapasztalt, meglett asszony. A virágnyelven elbeszélt, legjobb ízű népi humorral fűszerezett történet fő témája „Ádámságunk" és „Évaságunk", az emberi élet különböző szakaszaiban. Szeretettel ajánljuk alig-serdült és korosabb nézőinknek egyaránt.

Az előadás hossza 50 perc.
16 éven felülieknek ajánlott.

A program a Déryné Program támogatásával valósul meg.

Játsszák: FABÓK Mariann és KERESZTES Nagy Árpád, Díszlet: GROSSCHMIED Erik, Bábok: LELLEI Pál, Szövegkönyv: népgyűjtések nyomán: FABÓK Mariann, Zene: KERESZTES Nagy Árpád, Rendezés: FABÓK Mariann

 


 

JÚLIUS 04. | 11:00 | ZICHY-KASTÉLY

A SZÉKELY MENYECSKE MEG AZ ÖRDÖG

Élt egyszer, valamikor erősen rég egy székely menyecske. De az a világon mindent a visszájára cselekedett. Makacs dacosságával még az ördögnek is igen meggyűlt a baja. S tán még ma sem szabadult volna az asszonynép fogságából, ha meg nem menti egy huszár... Mesénk fonalát ördög- szállta királykisasszonyok, ördögtől kapott ördögűző képesség, igaz mátkaság, lakodalom s haj, még mik nem ékesítik! S hogy miként kacsint vissza történetünkbe vad menyecskénk, azt megláthassák, csak kerekítsék szemüket, s élesítsék pupillanyílásukat! A program a Déryné Program támogatásával valósul meg.

Az előadásokról bővebb ismertető és jegyek a https://zsambekiszinhaz.hu/ honlapon és a https://www.jegy.hu/city/zsambek oldalon. A műsorváltozás jogát fenntartjuk! Előadásaink a hatályban lévő rendeleteknek megfelelően védettségi igazolvány nélkül is látogathatók. Kérjük figyeljék a https://zsambekiszinhaz.hu/ honlapot, ahol az információkat frissítjük az aktuális járványügyi szabályozásoknak megfelelően

 

INFORMÁCIÓ ÉS JEGYRENDELÉS:

e-mail: info@zsambekiszinhaz.hu
telefon: 30 649 8899; 30 243 6531

JEGYVÁSÁRLÁSI LEHETŐSÉGEK:

jegyvásárlás bankkártyás fizetéssel az előadás helyszínén

online jegyvásárlás a https://www.jegy.hu/city/zsambek oldalon

jegyvásárlás a zsámbéki Tourinform Irodában - bankkártyával -, hétvégén, az előadás napján, illetve hétköznap nyitvatartási időben. 

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek