Főnix Színházi Műhely - Hotel Penész - Bemutató!

Különleges, egyszeri bemutatóra invitálom a színházbarát nézőket. Ha színház, akkor megszoktuk már a csillogó jelmezeket, a valósághű vagy szellemes díszletet, a

 

váratlan és gyönyörködtető effektusokat, mindazt, amitől látjuk, hogy most aztán „megadják a módját".

Aztán - sajnos gyakran - a hiányérzet juttatja eszünkben, hogy igazából nem ezért ülünk a nézőtéren: a színészek játéka az, ami megteremti az atmoszférát, a figyelem fényét varázsolja a színpadra.

A Főnix Színházi Műhelyben minden évadban egy-két előadás erejéig újrarendezve bemutatjuk az előző év színiiskolai záróvizsgáját. A vizsgát, ahol színinövendékek növendék-koruk utolsó pillanataként megmutatták mindazt, amit évek alatt megtanultak ebből a szakmából, melynek tanulása soha be nem fejezhető, s ahol a nézőtéren még rokonok-barátok szurkolnak a sikerért.

Aztán néhány hónap múlva Önök elé tárjuk ugyanezt, és mégsem ugyanúgy. Csupaszon - művészileg -, a színész, színész-jelölt számára legnehezebb módon: a brook-i értelemben vett „üres térben", ahol semmi sem segíti a színész játékát, ahol saját erejére, tehetségére, művészi „varázsló-képességeire" van utalva, együtt társaival és mégis magányosan, szemben a kegyelmet nem ismerő „ezerfejű Cézárral", Önökkel, a közönséggel.

Ezt kérjük Önöktől. Hogy legyenek kegyetlenek, felejtsék el a nagylelkű elnézést, irgalom nélkül ítéljék meg azt, amit és akit a színpadon látnak. Nem befolyásoljuk Önöket azzal, hogy a médiából ismert percemberke-celebek ráismerés-örömét kínáljuk, nem kérünk megelőlegezett bizalmat. Nézzék, lássák azt, ami a színpadon van: a színészt, aki ma este mindenét odaadja Önöknek, mert ez az este talán az első, s egyben az utolsó.

A FŐNIX Művészeti Műhely színiiskolájában, a Főnix Drámastúdióban a 2009-2010. tanévben egyetlen színinövendék végzett. Ő áll most Önök elé, megmérettetésre. Partnere Hartai Laura, a Főnix Színházi Műhely sokat próbált színésznője, aki tapasztalatával, szeretetével, jövőbe vetett hitével már fiatalon is megértette, milyen fontos az „utánpótlás", az utánunk jövő generáció, aki tehetségével már évek óta támogatja, segíti azokat, akik majd őt követik a színpadon.

Két fiatal nő lép a fénybe november 19-én este, egyikük első színpadi lépése ez, a másik harmincnál több szereppel háta mögött, hogy színházi rekvizitumok csillogása nélkül, csupán személyiségükkel, színészetükkel varázsoljanak Önök elé két kortalan női sorsot.

 

Hotel Penész

 

2010. november 19-én 19 órakor

az RS9 Színházban

(Bp. VII., Rumbach Sebestyén u. 9.)

 

Jegyár: 1.500.- Ft

Jegyrendelés elővételben és információ:

+36-20-384-6658

fonixmuhely@gmail.com

 

 

 

Hotel Penész

 

készült Marit Tusvik Penész című színműve nyomán

 

Fordította Kúnos László

 

 

Az előadás a Főnix Drámastúdió 2010. évi színiiskolai vizsgájának felújítása

 

Két skandináv nő, összezárva egy moszkvai szálloda szobájában, titkaik, félelmeik, vágyaik kiteljesedése és elbukása, kortalan létük férfiakon, szerelmeken, háborúkon és földrészeken át vezető útja bomlik ki előttünk az előadásban. S az összefonódó múlt és jelen tanulsága kínál utat - mindannyiunknak - a jövő felé.

 

Szereplők

 

Maggi, norvég                   Máthé Beáta

Irma, finnországi svéd   Hartai Laura

 

Színpadra alkalmazta és rendezte: Bicskei Kiss László

 

Főnix Drámastúdió - Főnix Színházi Műhely 2010.

Bemutató:

2010. november 19.

 

 

 

A Főnix Művészeti Műhely színiiskolája,

az 1998 óta sikeres

Főnix Drámastúdió

felvételt hirdet

a színjátékot, a színészmesterséget tanulni vágyó,

a színészi hivatást megismerni kívánó

6-26 éves jelentkezők számára.

+36-20-384-6658

 

 

Főnix Művészeti Műhely
Közhasznú Egyesület
1092 Budapest
Ráday u. 53.
+36-20-384-6658
http://fonixx.hu
fonixmuhely@gmail.com

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek