Háló programváltozás

****

A november 10-én éjfélkor életbe lépő korlátozásoknak megfelelően a következő 30 napban a meghirdetett helyszíni nyílvános közösségi és kulturális programjaink sajnos elmaradnak, a ma esti Háló Jazz Klub 112. estje is (Sárik Péter Trió)

Programjaink egy részét internetes módon (online) fogjuk megvalósítani (Ősi örökségünkNépmeséink - lelkünk tükrébe nézveSzindbád kör - énekelt versek baráti társasága Dinnyés Józseffel) ezekről folyamatosan tájékoztatjuk majd Önöket a honlapon (www.halo.hu) és az Fb oldalunkon (https://www.facebook.com/halos4). Nyomtatványaink továbbra is megvásárolhatók munkaidőben, vagy igény szerint postán feladjuk.

A Háló Iroda elérhetősége: iroda@halo.hu Villányi Andrea: 20 351 5375, Berecz Andrea: 20 339 7854

Köszönjük megértésüket! Mindenki vigyázzon a maga és szerettei egészségére. Közösségi kapcsolatait pedig telefonon, élő szóban ápolja.

Kolta Galéria:  Á. Tóth József Moszkvától délnyugatra, de csak egy kicsit című fotókiállításáról ajánljuk Pilló Ákos a helyszínen készült rövidfilmjét a kiállításról és kiállítás-rendezésről ITT!

November 11. szerda 17:00-19:00 (minden hónap második szerdáján ONLINESzinbád kör (énekelt versek barátai társasága) Dinnyés József daltulajdonos várja a műfaj művelőit, hangszereikkel. További alkalmak: december 9. Bővebben ITT! A Magyar Nemzet riportja Dinnyés Józseffel ITT olvasható.

November 17. kedd 17:30-21:00 (kéthetente kedden ONLINEŐsi Örökségünk - Sok olyan értéke van a magyarságnak, amellyel világelső lehet: a népmese és népdal kincs, a magyar nyelv, néptánc, ősi jelképtár hímzéseken, szűrökön, kapukon, egyéb eszközökön, magyar hadviselés, találmányok, Szent Korona, misztikus homályba vesző történelmünk. Ezekről a dolgokról egyre kevesebbet tudunk, egyre kevesebben értik az ezek mögött megbújó értelmezéseket, üzeneteket. Az Ősi Örökségünk sorozat arra tesz kísérletet, hogy mozaikszerűen kezdje el ezeket a fehér foltokat betömködni. Célunk hogy kérdéseket tegyünk fel, ami az embereket továbbgondolkodásra készteti, de másrészt az értékek felmutatása, hiszen ezekből híján vagyunk. Tekintve, hogy gyakran jelképekkel dolgozunk, juthatunk akár más és más felismerésekre, és ilyenkor vélemények, nézetek is ütköznek, amitől igazán izgalmassá válik egy-egy alkalom. Az alkalmakat Szeibert András, a Háló egyik alapítója vezeti. A belépés ingyenes, adományokat az S4 fenntartására örömmel elfogadunk. További alkalmak: december 1. Bővebben ITT!

November 23. hétfő 17:30 - 21:00 (minden hónapban ONLINENépmeséink - lelkünk tükrébe nézve Új sorozat indult a népmese kedvelőinek Szeibert András vezetésével. A magyar nyelv kifejezése, miszerint „nincs mese", arra utal, hogy elég a mellébeszélésből, nézzünk szembe a tényekkel. Ebben a felfogásban a mese a valóság elől menekülés világa, ami távolít a valóságostól. Mesesorozatunk alkalmain arra teszünk kísérletet, felvezető előadással és utána beszélgetéssel, hogy egyre jobban megértsük és felfedjük ezt a kincset. Nem csak népmesékkel foglalkozunk, bár elsősorban ez áll majd a középpontban, de lesznek balladák, népdalok, és esetleg műalkotások is, amelyeket a mesékhez hasonló módszerekkel tudunk értelmezni. További dátumok: november 23. Bővebben ITT!

_____________________________________

Összetartozunk, számon tartalak felhívlak! 100 év, 10 perc, 18 őszinte gondolat a Kárpát-medencéből. Kérem, tekintse meg saját kisfilmünket, amelyben hálós barátaink nyilatkoznak a magyarság számára fontos kérdésekről: https://youtu.be/hbXKztOJ5io  A trianoni évfordulóra meghirdetett kezdeményezésünkről bővebben a honlapunkon olvashat.

Múlnak az évek - Egy ének a határtalan összetartozásért. Még a karantén időszakban készült el a felvételünk, amelyen mintegy ötven hálós barátunk, ismerősünk kapcsolódik bele a közös énekbe, a Kárpát-medence sok-sok pontjáról: https://youtu.be/C7jp5t9nSjQ

Tarsoly legújabb, októberi száma elérhető a Háló honlapon ITT, és nyomtatásban az S4-ben.

Megjelent a Háló Közösségi Műhelyének legújabb kiadványa: Kint és bent  (12 kisközösségi összejövetel az ökológiai megtérésért) Ára 1500 Ft

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek