Herényi Esszenciák

Szombathely egyik nagyszabású tavaszi ünnepe volt a boldog békeidőkben a Herényi Virágút.

 

Kertészek, kertészetek, avagy csak műkedvelő növénytermesztők pakolták ki virágos, virágzó, évelő, egynyári, örökzöld, tenyérnyi vagy emberméretű növényeiket földre, polcra, levegőben libegtetve, másfél kilométeren keresztül. E két áprilisi napon virágdíszbe öltöztek a herényi utcák, ezreket csábítva nézelődésre, vásárlásra. Itt-ott zenészekkel találkozhattunk, a színpadon különféle műsorok szórakoztatták a nagyérdeműt, de éhen sem maradt senki, aki kilátogatott.

Idén (is) elmaradt sajnos ez a népszerű ünnep, de szeptemberben a kistestvérével igyekeztek a szervezők a hiányt pótolni. A Herényi Esszenciák nevű esemény persze így ősszel nem lehetett olyan színpompás, hiszen már kevesebb a nyári növény, de ha kisebb kínálattal és kevesebb helyszínnel is, de jelen voltak a kultúra helyi palettáján.

Ebbe a rendezvénybe csatlakozott be egy jókedvű, pattogó ritmusú, messze zengő „előadással" a Regölő Dobcsapat. A sámándobok rezgése, a vidám énekszó többeket odacsalt, hogy együtt töltsenek néhány (jónéhány) felemelő percet a dobosokkal, hogy megérezzék, megtapasztalják ők maguk is a dobok erejét.

A „kihelyezett dobkör" felvétele megnézhető a youtube-on...

https://www.youtube.com/watch?v=Nf6me4Nu05U

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!