Ismét buszos utazás az Artmagazinnal!

A szuper Miskolc és Dunaújváros kirándulásaink után most jöjjön SALGÓTARJÁN!

 

 

Az Artmagazin útjain már két olyan várost is megismertettünk, amelyek nem tipikus turista célpontok, így szinte háborítatlan formában őrzik egy korszak lenyomatát.
Titkos, a közönség elől elzárt helyek nyílnak ki az Artmagazin utazók számára ezen az egyetlen napon.
Salgótarján szocialista iparvárosként épült, itt a '45 utáni modern építészet izgalmas alakváltozatait követjük végig, a szocreáltól a brutalizmuson át, egészen a ma divatos „Space Age" jelenségig.

Branczik Márta építészettörténésszel sétálunk az 50-es 60-as években épült lakóházak között, megnézzük a Karancs Szálló brutalista tömbjét és mellette a modern Művelődési Házat, bejárjuk a Megyei Tanács szocreál épületét és az egykori Munkásmozgalmi Múzeum futurisztikus tereit is.

Ebédhelyszínt is javaslunk, az erdőszéli étterem teraszáról a környező hegyeket látjuk majd!

Közben Balázs János festészetéről is mesélünk, és együtt megnézzük az Öblösüveggyárban készült retró-üvegeket is. Egy igazi "médiamogul" magángyűjteményét is megismerjük majd - a régi Magyar Nemzet egykori főszerkesztője, Mihályfi Ernő kollekciójában Gulácsy, Derkovits, Rippl-Rónai, Dési Huber, Galimberti, Kmetty, Czóbel, Nagy István és Uitz Béla művek várnak ránk.

Időpont: 2019. május 18.

Indulás Budapestről: 9:00, Hősök tere (Műcsarnok mellől, a Műjégpálya előtt)

Érkezés Budapestre: 20:00 körül

A kirándulás költsége:
Május 16-ig történő jelentkezéssel és befizetéssel: 6500 Ft
Előzetes regisztrációval a helyszínen fizetve: 7500 Ft

Jelentkezés a tormasi@artmagazin.hu-n.

A buszútra Artmagazin remittendával készülünk, amiből a résztvevők ingyenesen pótolhatják az esetleg náluk hiányzó lapszámokat.

 

Fotó: 1967. Magyarország, Salgótarján Fő tér, a Karancs szálló eszpresszójának kerámiafala, Csohány Kálmán, Énekek Éneke című, 1964-ben készült alkotása  Forrás: Fortepan

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek