Kettős látás

"..netalán cipőiket, olykor pasijaikat csereberélgetik.."

 

 

Micsoda felfedezéseket tehet a nagyérdemű, ha bekukkant a reklámok rejtekébe.

Kicsiny országunk ontja a felfedezéseket. Lépten-nyomon találkozunk velük az utcán, a metrón, de még este az ágyban is. Ott bizony, még elképzelhető, hogy takaró alatt is.

 

De menjünk csak szép sorjában. Sopánkodunk a sportlétesítmények szaporodásán, sírunk az egészségügy állapotán. Érthetetlen. Érdemes volna napi huszonnégy órában és persze mozgásban számlálgatni, hogy hány gyógyszerreklám hatalmasodik az orrunk előtt. Plakáton, tévében, napilapokban, sorolhatnám. Ha csak a töredékét használnánk, szinte az összes egészségügyi intézmény lakatot tehetne a kapujára, az ott dolgozók serege elszegődhetne kubikosnak a stadionépítésekhez. Persze ott jól jöhet az orvosok, nővérek hada, hiszen mezítláb gyúrva a homokot, pillanatok alatt felütné a fejét a lábgomba, s ha ott élnének kommunákban, akkor a hüvelygomba is mindennapossá válhatna.

 

DE!.És itt jön képbe ez a „DE".

Mostanában egyre-másra szaporodó reklámfogás az ikrekkel mutogatott gomba. Ugye senki sem a Nagycsarnok polcain megtelepedő isteni csiperkére, sampionra, netalán szarvasra gondol, nyálcsorgatás közben, mely képet vetít ezen étkek felhasználásáról. Hmm... Édesanyám mennyei tejfeles-gombás rakott-csirkéje, vagy nagyanyám csiperkés gombapörije tejfeles nokedlivel, elmaradhatatlan fokhagymás ubisalival. Eme kalandozásról irány a reklámvilág. Eladósorú iker lánykák sopánkodnak talpaikat dugdosva kanapéjukon lábgombáik miatt. Persze, ha egymás gönceit húzzák magukra, netalán cipőiket, olykor pasijaikat csereberélgetik, akkor az eredmény kiszámítható. DE! A megoldás pofon egyszerű. Gyógyszer gyógyszerrel, persze egyből kétféle, s micsoda hatás akár egy perc alatt. DE! Majd mindennap mutogatják ugyanazt. Ennyi idő alatt, már a gyógyulás is eljöhetett volna. De nem, ők állhatatosak. Mindennap kezdik újra. Próbáltam megfejteni a filmalkotók logikáját, hogy mostanában valóban ennyi gombát fogyaszt a magyar? Vagy csak az ikreket veszélyezteti? Éltességem ellenére sem közeli baráti, sem családi körben még nem lepett el minket e kór. Valamit rosszul csináltunk? Netalán tisztán élünk? De ez kinek jó? A gyógyszerforgalmazóknak tuti nem. És miért ikrek? Vagy kettős látásom lett a szemgombától? Már nagyapóból is kettőt láttam a minap. Iker bátyók. Ráadásul mindkettőnek ugyanaz a baja. És mi a megoldás? Gyógyszer gyógyszerrel. Ide pedig bevághatnának egy mosógél reklámot. Akkor a bácsik kilötybölgethetnék alsógatyáikat. De jöhetne az elmaradhatatlan műfogsorragacs. A minap egy estéjén épp falatozás közben már élesítette férjem a meccsre a tévét, amikor az épp aktuális reklámblokkban megjelent egy édes kutyus gazdasszonyával, aki irtózatos, amolyan szenvedős vakarászásba kezdett. Félreértések elkerülése végett nem az eb, nem bizony, pedig nála ez amolyan alapfelszereltség. Hogy miért a gazdi? Mert hüvelygombái lakmároztak odalent. Persze pont vacsiidőben, mikor máskor. A megoldás a gyógyszer volt, ami hipp-hopp, mint egy varázsütés, el is mulasztotta. Most mit gondoljak? Miért kellett az eb? Talán vele......???? Jesszus. Persze másnap, és harmadnap is jött a vakaródzós nő. Ahelyett, hogy négylábúját etetné, az ő füle tövét matatgatná, vagy inkább kutya-protkót mutogatnának. Csodálkozunk, hogy a buszon, a metrón, de akár a színházban is látni, ahogy leülés előtt spéci eldobható izét terít maga alá a nagyérdemű? Kezdem megérteni, hogy néhányan kánikula ide, vagy oda miért viselnek légzőmaszkot, kesztyűt. És az ikrek miért nem járnak kézen fogva.

 

Hogy mindebből mi a tanulság? Akinek nincs ikerpárja,

vagy háziállata semmi oka pirulazabálásra, igaz, így szegényebb néhány gombácskával. Ezután próbálkozzon iker-szexxel jóféle pálesszel megspékelve, tuti a kettős látás.

 

2016.06.09. mimmy

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek