Kiállítás a klímaváltozás hatásairól a Miskolci Nemzeti Színházban

A tárlat anyagát a győri Reflex Környezetvédő Egyesület állította össze, és a miskolci Holocén Egyesület jóvoltából mutatja be a színház

 

 

A 2019/2020-as évadtól kezdve a Miskolci Nemzeti Színház elkötelezte magát, hogy nem csak az ország első kőszínháza, hanem Európa egyik első környezettudatos színházi intézménye, úgynevezett zöld, öko-tudatos színháza legyen. A Zöld Színház Projekt keretében most egy fotókiállítást hoz el a teátrum, mely a klímaváltozás hatásait mutatja be a Föld különböző területein.

A Jövő Nézőiért - Zöld Színház Projekt egyik legfontosabb eleme a teátrum nézőinek és munkatársainak szemléletformálása a fenntarthatóság és a környezetkímélés területén.

A színház már szervezett tematikus beszélgetést, projekt bemutató előadást, a művészek részt vettek több faültetési akcióban, készült video-kampánysorozat a helyes hulladékkezelésről és infografikákat helyeztek ki a színház területén, melyek segítik az érdeklődőket az öko-tudatos mindennapokban.

A teátrum fontosnak tartotta, hogy az újrafelhasználás jegyében a kiállított anyagokat kölcsönözze, ne pedig újonnan készíttesse.

A Zöld Színház Projekt keretében ez az első kiállítás a Miskolci Nemzeti Színházban, amely az emberi tevékenység miatt bekövetkező klímaváltozás hatásait mutatja be a Föld különböző területein.

A tárlat anyagát a győri Reflex Környezetvédő Egyesület állította össze, és a miskolci Holocén Egyesület jóvoltából mutatja be a színház.

A kiállítás megtekinthető a Nagyszínház előadásai alatt 2020. március 24-ig.

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek