Kolibri kiadó: Itt a nyár, érkeznek új könyveink!

Ezeket vidd magaddal a strandra!

 

 

A Kolibri Kiadó újdonságai

 

 

Ismét elindult az élet és szerencsére a nyárban sem kell olvasnivalók nélkül maradnunk! Mindegy, hogy a vízparton pihensz, vagy a túl nagy melegben inkább a hűvös szobában kuckózol majd be, nem hagyunk olvasnivalók nélkül most sem! Ovisoknak népmeseválogatással, klasszikus meseregénnyel és természetbúvár kiskönyvvel, nagyobbaknak vicces kalandokkal és fantasztikus leleplezésekkel készültünk az idei nyárra.

 

 

Bajzáth Mária: Gingalló - Magyar népmesék óvodáskortól ill. Láng Anna

 

„Mesét hallgatni és mesélni öröm. A népmesék a gyerekek számára ismerős és érthető nyelven szólnak a világról, arról, hogy minden változik és megváltoztatható, hogy az élet családdal, barátokkal, növényekkel, állatokkal együtt teljes, varázslatokkal és próbákkal teli, izgalmas kaland.

A Gingalló című, magyar népmeséket egybegyűjtő kötetet jó szívvel ajánlom nagyobb óvodásoknak éppúgy, mint alsó tagozatos iskolásoknak. A tíz téma köré csoportosított történeteket közmondások és szólások kísérik, ám az eddigiektől eltérően ezeket most elrejtettük két nagy képben is. A játék által okozott felismerés örömén túl azt remélem, hogy Láng Anna szólás-mondásokat megjelenítő böngészője segít abban, hogy a népköltészeti alkotásoknak ez a különleges szelete se merüljön feledésbe, hanem beépüljön a gyerekek aktív szókincsébe."

Bajzáth Mária mesepedagógus,

a Népmesekincstár mesepedagógiai módszer kidolgozója

Korosztály: 5-8 évesek

Megjelenés: 2020. június

 

Petra Bartíková: A hangyaboly

 

A hangyabolyban mindig nagy a nyüzsgés. Sok ezer kis szorgos lény építi, szépíti ezt a lenyűgöző otthont. Látod ott azt a kis hangyát? Épp a járatokat tisztogatja, az a másik lárvákat cipel melegedni a napfényre, ők ketten őrséget állnak, és a királynőnek is itt kell lennie valahol... megtalálod? A hangyák igazi hősök. Elpusztítják a kártevőket, szellőztetik a talajt, és óvják az erdő egészségét. Gyere, ismerd meg őket! 

 

Korosztály: 2-5 évesek

Megjelenés: 2020. május

 

 

Otfried Preussler: Torzonborz és a holdrakéta

 

Kíváncsi vagy mit művelt Torzonborz, a rabló, mielőtt a híres „újabb gaztettekre" szánta el magát?

 

Üstöllési főtörzsőrmesternek főhet a feje: Torzonborz, a hírhedt rabló már megint megszökött a börtönből. Micsoda katasztrófa! Jancsi és Lackó elhatározzák, hogy kézre kerítik a gazfickót, és örökre megszabadulnak tőle. Az ötlet egyszerű: papírdobozokból és egy krumpliszsákból holdrakétát építenek, és fellövik vele a Holdra. Sima ügy... Vagy mégsem?

Korosztály: 4-7 évesek

Megjelenés: 2020. március

 

 

 

Liz Pichon: Igen! Nem. (Talán...)


Tom Gates 7.

Dönteni nem könnyű. Különösen akkor, ha Anya épp a fejébe vette, hogy megszabadul a kacatoktól. Hiszen Tom szobájában csupa kincs és fontos holmi van! Végül azért csak tele lesz pár doboz a felesleges cuccal, amit Tom és szülei a zsibvásáron próbálnak eladni.

De mért menne minden könnyen, ha döcögősen is mehet? Az autó hajnalban nem indul, Tom képregényeire lecsap az undok Marcus, meg kell találni Anya értékes brossát, és az elképesztően menő minirollerre is pénzt kell szerezni valahogy. Szerencsére Tom mindig számíthat az Őskövületekre, akik most is kihúzzák kedvenc unokájukat a csávából...

Liz Pichon világhírű könyvsorozata bebizonyította, hogy történetet írni és rajzolni együtt a legjobb. Lépj be Tom Gates lenyűgöző világába!

Korosztály: 8-12 évesek

Megjelenés: 2020. február

 

Marvel - Tények zsebkönyve - Teszteld a tudásod!

 

Honnan származik Groot? Hogyan szerezte Fekete Özvegy a képességeit? Ki tanította varázslásra Doctor Strange-et? Ismerj meg több mint 500 bámulatos érdekességet a Marvel-képregények világából! Ebből a zsebkönyvből minden kiderül, csak teszteld a tudásod!

Korosztály: 8+

Megjelenés: 2020. május

 

 

Friss Geronimo és Tea Stilton kötetek

 

 A Geronimo és a Tea Stilton-sorozatok újabb kötetekkel bővültek a rajongók és az épp kezdő olvasók nagy örömére. Folytatódnak a Szuperegerek és az Ősegerek kalandjai, de újabb Tea Stilton történet is kerülhet a polcra a többi mellé. Új sorozat indul, mely egy valódi szabadulós könyv, ahol az olvasónak különböző próbatételek megoldásával ki kell szabadítania Geronimo most éppen a saját házából.

 

A sorozatokban most megjelentek:

A T-rex fogságában

A rejtélyes levél

A nagy dinoszaurusz verseny

Csapdában a saját házamban

 

 

Hamarosan MEGJELENIK!

 

M. Kácsor Zoltán: Dragalád visszavág - Zabaszaurusz 4. ill. Bertóthy Ágnes

A Zabaszauruszok és Szutykoska rendületlenül folytatják útjukat, csakhogy hiába minden óvatosság, hamarosan Ródában, a világ legveszedelmesebb dinóvárosában találják magukat.

Mindeközben Leiszút Feliszút barlangján rajtaütnek a félelmetes és förtelmes dragoszauruszok...

Vajon hogy végződik Rilexék élet-halál harca a ródai arénában? Megmenekülnek-e a sárkánybarlang lakói, és túljárhat-e Dragalád eszén a jóságos Fogkopács? A sorozat negyedik, váratlan fordulatokkal teli kötetében ismét fény derül néhány sejtelmes titokra...

Korosztály: 5-8 évesek

Megjelenés: 2020. július

 

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek