L. Horváth Zsuzsa: Percek súlya

legújabb verseskötetem

 


E verseskötetembe az elmúlt 3 év pergő homokszemeiből válogattam. A természet szépségeibe fonva próbálom megmutatni a bennünk és körülöttünk lévő Lét-perceket az emlékek, szerelmek, vágyak tükrében. A ránk nehezülő percek súlyát szeretném könnyebbé tenni verseimmel.

/Zsuzsahorváth/

 

Rímes versek, magányát és a természet szeretetét képekben elbeszélve, látszólag egyszerű, de nem köznapi nyelvezettel. Valóban a percek súlyát hordozza, akár századokon át a költő. Az emlékezés és a jelenlévő táj, a gyász és a család, az évszakok, napszakok olykor egymást versekben váltogatva, máskor egymásba fonódva fejezi ki az érzelmeket. Álmok és vágyak szüntelen sorát veheti kezébe az olvasó, miközben a forma biztosan vezeti a szemét és gondolatai azonosulását a szerzővel, akinek a Balaton meghatározó életélménye. Szonettek, könnyed, játékos formák s a ma kedvelt haiku váltogatják egymást, romantikus lelkű olvasóknak ajánlom a kötetet!

/Radnai István/

 

Zseniális, ahogy az ember átérezheti ennek a verseskötetnek a segítségével a hétköznapok szépségeit. A költőnő képes elénk varázsolni a körülöttünk lévő természeti csodákat, látjuk, ahogy a „Vetések lágyan ringó selymén / hullám-bodrokat rajzol a szél" Ugyanakkor az élet árnyoldala is megjelenik előttünk. Az idő múlásának ajtaja kitárul, s rájövünk, hogy „Maszkot ölt bennünk a lényeg / s nem hagyja látni a szépet" L. Horváth Zsuzsa kötete több egy egyszerű verscsokornál. Ebben a lírai bokrétában ugyanis minden benne van, ami emberré teszi az embert. A szerelem, a fájdalom és az elmúlás mellett megtalálható az Istenbe vetett hit, a továbblépés utáni vágyódás, a boldogság keresése és legfőképp a természet szépségének csodálata. Érdemes belelapozni a kötetbe, és garantált, hogy nem tudja abbahagyni az olvasást!

 

/Tóth Balázs Gábor/

 

 

Bővebb info és megrendelés az Underground Kiadó honlapján.

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
rapista
#7. 2014. augusztus 25. 17:59
Lilaködben találkozunk - remélem mindenkivel!
rapista
#6. 2014. július 9. 19:46
gratulálok!
zsuzsahorváth
#5. 2014. július 7. 16:23
Köszönöm, hogy megnéztétek....
Döme Zsuzsa
#4. 2014. július 2. 17:25
Kedves Zsuzsa!

Verseid kötetben való megjelenéséhez szívből gratulálok.
Answer
#3. 2014. július 2. 09:22
Kedves Zsuzsa!
Ezúton gratulálok verses kötetedhez!
Szeretettel: Answer
Juhász Kató
#2. 2014. július 2. 08:56
Drága Zsuzsa!

Szívből gratulálok legújabb kötetedhez!
Hozzászóláshoz jelentkezz be!