Magyar filmsiker Sevillában

Mundruczó Kornél nyerte a legnagyobb spanyolországi nemzetközi filmfesztivál különdíját SZELÍD TEREMTÉS - A FRANKENSTEIN-TERV című filmjéért a hétvégén

Sevillában; a legjobb operatőr díjával Erdély Mátyás munkáját méltatta a zsűri.

 

Európa egyik legnagyobb filmfesztiválja kettős magyar sikerrel ért véget a hétvégén Sevillában. Mundruczó Kornél legutóbbi filmje, a Szelíd teremtés - A Frankenstein-terv nyerte a zsűri különdíját és Erdély Mátyás a legjobb operatőrnek járó elismerést.

A különdíj a sevillai fesztivál legfontosabb trófeáinak egyike, hiszen biztosítva a spanyol mozibemutató költségeit garantálja, hogy a nyertes filmet a spanyol filmszínházak műsorra tűzzék.
A nemzetközi zsűri indoklásában kiemelte, hogy „az elmélyült és intelligens film a klasszikus mítosz újragondolásával és feledhetetlen képi világával a jó és a rossz határait feszegeti, miközben a figyelmet a felszín alatti igazságokra irányítja, és mindvégig időszerű marad."

Mundruczó Kornél színházi turnéja miatt nem tudott jelen lenni a szombat esti díjátadón, ezért videóüzenetben köszönte meg a rangos elismerést.

A Magyar Mozgókép Közalapítvány támogatásával készült Szelíd teremtés - A Frankenstein-terv című magyar-német-osztrák koprodukció Cannes-ban mutatkozott be először, majd a szarajevói filmfesztiválról elhozta a zsűri különdíját.

http://www.festivaldesevilla.com

 

Mundruczó Kornél összes eddig készült játékfilmjét retrospektív program keretében nagy sikerrel mutatták be a pozsonyi filmfesztiválon a múlt héten. A főiskolás években készült Nincsen nekem vágyam semmi, a Locarnóban díjazott Szép napok, a Johanna című operafilm, a cannes-i FIPRESCI-díjas Delta, valamint a Szelíd teremtés - A Frankenstein-terv című legutóbbi játékfilm is látható volt a szlovák fővárosban.

 

A fesztiválokról és a filmekről bővebb információ a www.filmunio.hu honlapon.

 

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek