Már nem lehet bejutni az Alföldi-könyv bemutatójára

Élőben közvetíti több portál is Csáki Judit Alföldi színháza - Öt nemzeti év című könyvének bemutatóját.

Az elmúlt hónapokban sok szó esett arról, hogy mi is történt a Nemzeti Színházban: Csáki Judit a könyvben rákérdez, a Nemzeti egykori csapata és Alföldi Róbert pedig válaszol.

 

 

Már úton van a nyomdából a könyvesboltok felé az Alföldi színháza - Öt nemzeti év című új kötet. A Libri Kiadó gondozásában megjelenő új könyvben Csáki Judit, színikritikus, egyetemi oktató mutatja be a Nemzeti Színház elmúlt öt évét - Alföldi Róbert pedig mindent kommentál. Csáki megszólaltatja Stohl Andrást, Blaskó Pétert, László Zsoltot, Bánfalvi Esztert, valamint Molnár Piroskát és sok más színészt, rendezőt, írót. A kötet megszólalói még soha ki nem mondott érzéseket és eltitkolt emlékeket osztanak meg az olvasókkal. A kendőzetlenül őszinte vallomások által első alkalommal nyerhetünk bepillantást a színfalak mögé.

 

A könyv bemutatója szeptember 5-én lesz este 7 órától az Átrium Film-Színházban, ahol kivetítőn követhetik a beszélgetést azok, akiknek nem jutott jegy. A bemutatót élőben közvetíti a szinhaz.hu és a hvg.hu is. Az eseményről egy rövid filmösszeállítás pedig már a hétvégén látható lesz a Libri.hu weboldalon.

 

A budapesti bemutató után a szerző Csáki Judit és Alföldi Róbert vidéken is bemutatják és dedikálják a kötetet. Szeptember 7-én 17 órától Debrecenben a Libri könyvesboltban, másnap 8-án 11 órától a pécsi Zsolnay-negyedben, majd 14 órától Kaposváron a Hotel Dorottyában találkozhat a közönség a könyv szerzőivel. Szeptember 15-én 11 órától a szolnoki, 15 órától a kecskeméti Libri könyváruházban lesz dedikálás, 21-én 17 órától pedig a szombathelyi Weöres Sándor Színházban.

 

A kötetből kiderül, milyen igazgató volt Alföldi, hogyan változott az extravagáns celeb megfontolt, érett vezetővé. Kiderül az is, hogy sikerült-e vajon új közönséget teremtenie a magyar színháznak - és a róla szóló könyvnek. Ahhoz pedig nem fér kétség, hogy ilyen érdeklődés rég nem övezte egy kötet érkezését sem a magyar közéletben. Ahogy Alföldi Róbert eddigi munkássága, legutóbbi rendezése és nyilatkozatai, várhatóan a róla szóló - és általa kommentált - könyv is megosztja és gondolkodásra készteti majd olvasóit. Ahogy Alföldi is írja „...a néző velünk dolgozott azon, hogy megtalálja a kulcsot.  Ez az igazi eredménye az elmúlt öt évnek - és ez a színház lényege."

 

 

 

 

 

 

 

www.libri.hu

www.facebook.com/librikonyvaruhaz

 

 

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek

Hová mész uram