Mattias Edvardsson: Jó szomszédok

****

 

Jó szomszédok

Mattias Edvardsson

A szomszéd olyan, mint az orosz rulett: sose tudhatod, neked mi jut.

A Partvonal Könyvkiadó gondozásában jelent meg a svéd író új regénye, melynek főhőse az Andersson házaspár, Bianca és Micke.  A férjnek, Mickenek el kellett hagynia a stockholmi iskolát, mivel erőszakosan lépett fel egy diák érdekében.

Köpingébe, egy csendes dél-svédországi kisvárosba költöznek két gyermekükkel, ahol nyugodt, békés életben reménykednek. Ám néhány hónap múlva az egyik szomszéd,Jacqueline Selander a ház előtt túl gyorsan kanyarodva, elüti Biancát. Véletlen baleset volt, zárult le a rendőrségi vizsgálat. De valóban az volt?

Hogyan alakult a család élete, milyen volt a kapcsolatuk a szomszédokkal, akikkel kertjeik összeértek, több szemszögből is megtudhatjuk.

Miközben a feleség az életéért küzd a kórházban, a toleráns férj rádöbben: lehet, hogy az igazság csak erőszak árán győzedelmeskedhet.  Lehet-e békésen élni, szükség van-e az erőszakra, ha megtámadnak, be lehet-e mindig betartani a törvényes utat, ha valakit meg akarunk védeni? Milyen szerelmi kapcsolatok szövődnek, veszélyezteti-e valamelyik szomszéd a békés családi életet? Ilyen és hasonló kérdésekre kapunk választ, ha végigolvassuk A Látszólag normális szerzőjének legújabb pszichothrillerét..

Nem véletlen a regény mottója a jó kerítés jó szomszédságot teremt, azaz jobb, ha nem kerülünk túl közel a szomszédainkhoz.

 

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!