Olvassunk Mészölyt!

A köteteket a fiatalok május 14-étől (a készlet erejéig) - érvényes diákigazolványuk bemutatása után - vehetik át az ország 54 Libri könyvesboltjában

 

 

 

Mészöly Miklós születésének 100. évfordulója alkalmából a Jelenkor Kiadó és a Libri Könyvkereskedelmi Kft. különleges ajándékkal készült: a 20. századi magyar prózairodalom egyik legfontosabb alakjának öt novelláját jelentetik meg tízezer példányban, amit diákok kaphatnak meg.

 

A kezdeményezés célja, hogy Mészöly Miklós művei minél több fiatal olvasóhoz eljussanak, és körükben is mind ismertebbé váljon a szerző. Ennek érdekében a szervezők egy, erre az évfordulóra összeállított, kereskedelmi forgalomba nem kerülő novellaválogatást osztanak szét 10 000 példányban a középiskolások és a felsőoktatásban részt vevő hallgatók között. Az exkluzív kiadvány öt Mészöly-novellát tartalmaz: Koldustánc; Film, az Emkénél; Szárnyas lovak; Anyasirató és Nem felelt meg neki.

 

A 20. századi magyar prózairodalomról lehetetlen Mészöly Miklós nevének említése nélkül beszélni - regényei és elbeszélései a II. világháború és az ezredforduló közötti időszak irodalomtörténetének mérföldköveit jelentik.

- Az író születésének centenáriuma adja az apropót, hogy Mészöly Miklós műveit megismertessük az olvasóközönséggel, különös tekintettel az erre fogékony, fiatal korosztállyal. Mészöly művészetének szeretnénk újra hangsúlyt adni, és a hétköznapok elengedhetetlen olvasmányélményévé tenni írásait. - mondta el Sándor Gabriella, a Libri-Bookline marketing- és kommunikációs igazgatója.

 

 

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!