Regölő Dobcsapat

Az ország nyugati szélén, sajnos aránylag távol a többi dobos csapattól, létezik egy lelkes csoport.

 

Tagjainak többsége szombathelyi lakos, de érkeznek a környékről, sőt távolabbról is a hívó szóra. Természetesen más, többek által ismert szerzők dalait is énekelik, de minthogy három regösük is van (Ekker Beáta, Puhr Gábor, Eliza Beth), kézenfekvő, hogy a saját dalaikat részesítik előnyben. Szíves-örömest tanítják, és adják át a hozzájuk érkező vendégeknek is ezeket a dalokat, melyek a hazáról, az ősökről, az összetartásról, szeretetről, vágyakról, megtisztulásról, egyéni és csoportos rezgésük emeléséről, vagy csak egyszerűen a természetről szólnak. Három szerző, három stílus, mely ragyogóan kiegészíti egymást.

Rendszeresen járnak ki a szabadba, erdőbe, hegyre, forráshoz, tóhoz, ha az időjárás is kegyes (néha akkor is, ha nem). Olyankor tüzet raknak, és annak „parazsával etetik a táltosdobokat". A megfeszített bőrök messzire zengenek, száll a dal, pattog a ritmus, odacsalja a környéken kirándulókat. Gyakran kapnak köszönetet a véletlenül (ugye, tudjuk, hogy nincsenek véletlenek) odatévedő turistáktól a „műsorért".

Az erdők, a friss patakok, források meghálálják a tőlük kapott rezgést, és többszörösen adják vissza. Az ilyen kirándulásokról mindig feltöltve érkeznek haza. Egyetlen „hátrány", hogy egész éjszaka ott zsonganak-lüktetnek a dalok a fejükben, még álmukban is.

A nyár múltával behúzódnak fedett helyre. A Herényiek Házát választották bázisuknak, ahol helyet kapnak a kéthetente sorra kerülő dobkörüknek. A következő 2021.09.14-én 18:00 órakor lesz, amelyre szeretettel várnak mindenkit, dobbal vagy dob nélkül. Várják a dobosokat, a leendő dobosokat, a zenét szerető embereket egy üdítő együttrezgésre, közös szívdobbanásra.

 

Ízelítőül:

Eliza Beth dalai a youtube-on: https://www.youtube.com/watch?v=JUFytd7-NTQ...

Gábor Puhr dalai: https://www.youtube.com/watch?v=ZZhKa2lzwyw...

A többi folyamatban...

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek