Takács Hajnal: Bántalmazottak igazsága

Takács Hajnal most megjelent legújabb könyvében, a Bántalmazottak igazságában egy társadalmilag releváns témával, a bántalmazó kapcsolatok lélektanával foglalkozik.

 

Takács Hajnal, Az asszony verve című kötet szerzője az Ad Librum Kiadó gondozásában most megjelent legújabb könyvében, a Bántalmazottak igazságában egy társadalmilag releváns témával, a bántalmazó kapcsolatok lélektanával foglalkozik. Egy súlyos bántalmazó kapcsolat túlélőjeként a témakör mély ismerőjévé vált nemcsak lelki, hanem szakértői szinten is.

A családon belüli erőszak olyan társadalmi probléma, ami közvetve és közvetlenül is kifejti káros hatását. Az erőszak természetének ismerete hozzásegít a probléma felismeréséhez, megelőzéséhez és kezeléséhez.
Takács Hajnal könyve ebben kíván segíteni nemcsak az érintetteknek, hanem azoknak is, akik fékeznék az erőszak pusztító hatását.

A könyvet neves szakértők, újságírók és a családi erőszak poklát megjárt médiszemélyiségek ajánlják az olvasók figyelmébe:

„Őszinte, mélyen átgondolt és átérzett írás. A könyv bátorságra késztet, és tisztázza mindazt, ami zavaros. Senki sem érdemel erőszakot."
Feldmár András pszichológus és pszichoterapeuta

„Különleges alkalom, hogy valaki egyszerre ír könyvet a téma érintettjeként és szakértőjeként. Izgalmas lett a könyv, főleg a személyes, vallomásos részek mennek mélyre."
Dr. Gyurkó Szilvia jogász, gyerekjogi aktivista

„Ez a könyv az alapja mindennek, amit a bántalmazásról tudni és elmondani kell. Hiszek abban, hogy ez a könyv sok mindenki számára a lezáró gondolatokat fogja elhozni."
Demcsák Zsuzsa televíziós műsorvezető, A másik életem szerzője

„Ez az egyik legfontosabb írás, amit valaha ajánlhattam. Mindenki segíthet a családon belüli erőszak áldozatainak azzal, hogy megérti, mi, miért és hogyan történik velük."
Bombera Krisztina televíziós újságíró

„Takács Hajnal új könyve a bántalmazást túlélő nő önterápiás értékű kitárulkozása, ugyanakkor felhívás és kiáltvány az erőszak ellen. A bántalmazottak érdekeinek védelmében Hajnal nem tűr ellentmondást: ahhoz, hogy az elesetteket meg tudjuk védeni, szemléletváltásra van szükség mind az egyén, mind a jogrendszer szintjén. Végre konkrét tanácsokat is kapunk, hogyan viszonyuljunk a közvetlen környezetünkben élő bántalmazottakhoz ‒ a súlyos téma ellenére az írást végigkíséri az élet szeretetébe vetett hit és a segítő szándék."
Puskás Pálma, a Dívány.hu újságírója

A könyvmegjelenés kapcsán a szerzővel készült interjú itt olvasható. 

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek