TRIANON 100, 4. hét

Összetartozás éve virtuális fotógaléria 4. hét

A Magyar Nemzeti Múzeum a trianoni békediktátum aláírásának 100. évfordulója alkalmából kiállítást rendez az 1920-ban elszakított országrészek kulturális, művészeti kincseinek fotóiból. A tárlat a nemzeti összetartozást is szimbolizáló múzeum kerítésén a járvány miatt csak ősszel valósulhat meg.
Azonban addig is szeretnénk látogatóinknak bemutatni a Kárpát-medence gazdag kulturális örökségének egy-egy darabját.
Ezért virtuális fotógaléria formájában jelenítjük meg kiállításunk anyagának egy részét.
 
A hat hétig tartó, hat részből összeálló, hetente frissülő tartalommal megjelenő kiállításunk 4. részében olvashatnak a magyar történelemben meghatározó szerepet játszó Esterházy családról, vagy Az angol beteg című film főhőséről, a Borostyánkőn született Almásy Lászlóról, a Borsi várkastélyában született II. Rákóczi Ferenc erdélyi fejedelemről és Baross Gáborról is, akinek minisztersége alatt Fiume az adriai tengerpart egyik legjelentősebb kikötője lett.
Megnézhetik a pozsonyi országgyűlés épületét, vagy éppen a Szent Márton-dómot, ahol magyar királyokat és királynékat koronáztak.
A Perényi család nagyszőlősi kastélya és a szalókai református templom ma is szemet gyönyörködtető látvány.
A csíksomlyói kegytemplom és Mária szobrának képe hívogatóan hat a szemlélődőre, hogy legalább egyszer részt vegyen a híres pünkösdi búcsún.

Izgalmas és tartalmas nézelődést kívánunk!

 

Galéria: https://mnm.hu/hu/node/6129

Tovább a virtuális fotógalériába >>>


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek