Alkotni Arany!

 

2018. január 15-től lehet nevezni egy választott Arany-balladából készített, maximum 2 perces filmelőzetessel. A kiírás célja az, hogy a diákok a mozgóképes átdolgozással elmélyedjenek az életmű meghatározó alkotásaiban, az elkészült kisfilmekkel pedig inspiráljanak másokat, hogy a műveket el- vagy újraolvassák.
A pályázati kiírás műfaji megkötése a ballada. A középiskolások két korcsoportban indulhatnak egyénileg, vagy csapatban. A 9-10. osztályosok a nagykőrösi balladák, a 11-13. osztályosok pedig az Őszikék korszakban írottak közül filmesíthetik meg az általuk választottat.
A feladat az, hogy egy 20 másodperctől 2 percig terjedő, kedvcsináló „filmelőzetest" készítsenek az általuk választott Arany-balladából. Más megkötés nincs, bármilyen filmes műfajban szabadon fel lehet dolgozni a megadott műveket, a lényeg az, hogy a YouTube-ra feltöltött videók egyediek és figyelemfelkeltőek legyenek.
A nevezési időszak január 15-én indul és február 18-ig tart. A beérkezett pályamunkákat egy szakmai zsűri bírálja majd el, amelynek a PIM delegált szakemberei mellett Vecsei H. Miklós a Vígszínház színművésze is tagja. Az ünnepélyes eredményhirdetést március 28-án tartják a múzeumban, a nyertesek az iskolájuk közösségét gazdagító, további alkotásokra ösztönző, értékes médiaeszköz-csomagokat kapnak.
A versenyről további információ a https://www.facebook.com/AlkotniAranypalyazat/ Facebook oldalon és a www.alkotniarany.pim.hu weboldalon található.
Az Alkotni Arany! videópályázat linken pedig Vecsei H. Miklós videófelhívása látható a pályázatról, ami a kiírás feltételei mellett egy lehetséges feldolgozást is bemutat.