Fer-Kai: SUGÁRKA - A Fény meséi

 


80 oldal, 8 egész oldalas színes képpel
A/4, keménytáblás


A víz tükrén a lefelé ereszkedő telihold ezüstje csillogott. Mielőtt a fényes korong eltűnt volna, a túloldalon előbújt a nap, és arany köntösbe öltöztette a tavat. E pillanatban született meg Sugárka. Egy tavirózsa kelyhe volt a bölcsője, melyet a tó hullámai ringattak. Itt nevelkedett fényszoknyában, molnárkák, szitakötők, békák, aranyhalak és egy fehér hattyú társaságában. Iskolája a világmindenség volt, tanítói a fények, hangok, ízek és illatok. Távoli csillagok egyengették útját, és ő meghitt ismerősként nevükön szólította valamennyit.


Mesés világba vezeti olvasóját a könyv. De mi is a mese valójában? Nem több-e, mint a mindennapok szépségei után vágyakozó lélek teremtménye? Merítkezzünk a könyv történeteinek fényfürdőjébe! S figyeljük, mikor szólal meg lelkünk igaz társa, a bennünk élő Örök Lény, aki át szeretne vezetni minket létezésünk sivatagán.

 

A mesekönyv 13 története az összes korosztályt, az egész családot megszólítja. A kötet elején inkább a kisebbeknek, majd pedig a nagyobbaknak való mesék találhatók. A felnőtt olvasók, mesélők a bennük élő örök gyermek révén kapcsolódhatnak a történetekhez. A Fény meséi nem elaltatni, hanem ébresztgetni szeretnék ezt a szívünk mélyén szendergő időtlen lényt - igazi önmagunkat.
A kötet képei és rajzai nemcsak ablakot nyitnak a képzeletnek, hanem varázsszárnyakat is adnak neki.