Mese, mese, mátka

 

Kedves Olvasók, Kedves Szerzőtársak!

 

Remélem, nem haragszotok meg rám, hogy az alábbi, immáron három éve napvilágot látott felhívásunkat ismét előtérbe helyeztem. Ugyanis az utóbbi időkben egyre kevesebb mese/gyerekvers lát napvilágot oldalunkon, és szeretném ha a jövőben szombatonként ismét a gyerekeknek tudnánk kedvezni. 

Tehát továbbra is várjuk a gyerkőcöknek szóló írásokat, melyeket állandó rovatunkon, a MeseSzombat keretében jelentetünk meg.

 

Tóth Balázs Gábor - főszerkesztő

 

És íme, a MeseSzombatot indító cikkünk:

 

Mese, mese, mátka...

 

Lassan véget ér a nyár, a szőlő is megérett már, nemsokára a természet is átrajzolja színeit, s a víg árnyalatokat előbb utóbb tarka-barkára, ugyanakkor ősziesre cseréli. S ha már itt van az ősz, itt van újra... kezdődhet az óvoda és az iskola...

Szerkesztőségünk ezen apropóból kiindulva szeretne a gyerekeknek kedveskedni. S ezennel kihirdetjük a meseszombatot. Azaz, ezentúl igyekszünk meséink és gyerekverseink egy részét szombatra, tömeges mennyiségű írás beérkezése esetén egész hétvégére beütemezni megjelenésüket, hogy a pihenésüket otthon töltő gyereksereg is tudjon mit olvasni.

Elvégre jó dolog a hétköznap, de vajon kinek van kedve óvoda, illetve iskola után még olvasni, ne adj Isten olvastatni a szüleivel?! Hogyisne! Inkább majd a hétvégén, mikor végre együtt lehet a család...
Természetesen a gyerekek mulattatása mellett igyekszünk felnőtt olvasóink kedvében is járni, ugyanakkor ezen időszakban a horrort és az egyéb, a fiatal korosztály számára nem javasolt műveket mellőzni fogjuk, hogy a szülők nyugodtan a gép elé engedjék csemetéiket.

 

Szerzőinktől annyit kérnénk, hogy aki szombati megjelenésre vágyik, az legkésőbb csütörtök délig töltse fel az írását, ha lehet főképet is mellékelve, s örvendeztessük meg közösen a gyerekeket!

 

 

 

Üdvözlettel:

A Tollal.hu szerkesztősége

 

 

 

 

Kép forrása: Böröczné Körmendi Edit képe, Eliza Beth és Bódai-Soós Judit hamarosan megjelenő mesekönyvének egyik illusztrációja. (Szerzői jogok által védett!)