Uráli baglyokat telepítenek a Bécsi Erdőbe

Eurocomm-PR Budapest - Bécs Város Külképviseleti Irodája
2018. június 21.


Hamarosan négy fiatal uráli baglyot engednek szabadon a Bécsi Erdőben, hogy a 2009 óta zajló visszatelepítési projektnek köszönhetően ismét a huhogásuktól lehessen hangos Bécs környéke.

Néhány héten belül négy fiatal uráli bagoly kezdheti meg önálló életét a Bécsi Erdőben. A kéthónapos madarak - két hím és két nőstény - a Schönbrunni Állatkertben keltek ki és már a Lainzer Tiergartenben, egy röpdében gyakorolnak a szabad életre. A röpde ajtaja három hét múlva tárul ki előttük. A várakozások szerint eleinte ennek közelében maradnak majd, és némi táplálékot is kapnak, amíg a nyár folyamán belejönnek a vadászatba.
Ausztriában már évtizedekkel ezelőtt kipusztultak az uráli baglyok, 2009-ben azonban - mivel javultak az életfeltételeik - visszatelepítési projektbe kezdett a Bécsi Állatorvostudományi Egyetem. Azóta összesen 298, állatkertekben és tenyésztőközpontokban kikelt madarat engedtek szabadon Ausztria erdeiben. A Schönbrunni Állatkert az eltelt évek során 25 példánnyal gyarapította a szabadon élő uráli baglyok állományát.


Képaláírás és copyright:
Uráli bagoly © Tiergarten Schönbrunn / Daniel Zupanc