12.17-ig lehet jelentkezni az AVKF meddő házaspárokat támogató segítő képzésére!

 

December 17-ig lehet jelentkezni az Apor Vilmos Katolikus Főiskola 2022. februárjában induló meddő házaspárokat támogató segítő képzésére. A Budapesten zajló, 4 féléves szakirányú, „Reproduktívegészség-fejlesztő és meddőségi (mentálhigiénés vagy lelkigondozói) szaktanácsadó" képzést az Aporon 2019 óta zajló az Anna-Joachim Program szakembereivel és szakmai tapasztalataira építve állították össze segítő foglalkozású, orvos vagy teológus alapdiplomával rendelkező jelentkezőknek.

Homokiné Hollósi Mária Cecília, az AVKF oktatója, az Anna-Joachim program szakmai vezetője, a februárban induló képzés szakfelelőse: „Olyan szakembereket szeretnének képezni, akik mentálhigiénés/lelkigondozói eszközökkel, keresztény szellemiségben vagy arra nyitott módon támogatják a meddőséggel küzdő párokat, preventív szemléletükkel elősegítik a reproduktív egészség fenntartását és növekedését egyéni és társadalmi szinten egyaránt."

A képzés korszerű, interdiszciplináris ismereteket nyújt a reproduktívegészség-fejlesztés elméletéről és gyakorlatáról, a termékenységi problémák mentálhigiénés vonatkozásairól és kezelésük bizonyítottan hatékony módszereiről, csakúgy, mint a humán reprodukció orvosi megsegítésének lehetőségeiről és az örökbefogadás társadalmi, jogi és pszichológiai kérdéseiről. A képzésben hangsúlyt kap a hivatásszemélyiség kialakításának önismereti megalapozása, a preventív szemlélet elsajátítása, a kutatásmódszertani és diagnosztikai elvek megismerése és az önálló szakirodalom-feldolgozás készségének kialakítása is. Jelentkezni december 17-ig lehet motivációs levéllel és önéletrajzzal a Főiskola honlapján. A képzésről további információ: https://avkf.hu/uj-kepzes-az-aporon-reproduktivegeszseg-fejleszto-es-meddosegi-szaktanacsado-lelkigondozoi-vagy-mentalhigienes-modullal, valamint: https://avkf.hu/kepzesek/szakiranyu-tovabbkepzes

 

Legolvasottabb cikkek