A mélybe vetette magát az M2 Petőfi TV riportereEz volt eddigi életem legmerészebb húzása - mondta az Én vagyok itt! riportere, Tótfalusi Fanni, miután kiugrott egy repülőből, négyezer méter magasból. A látványos tandemugrást hivatásos katonák vezényelték, akik munkájuk rejtelmeibe is bevatták Fannit.

Profi ejtőernyőshöz "kötötte életét" Tótfalusi Fanni, hiszen Gál Szabolcs - akivel közösen hajtották végre a tandemugrást - már 13 éve űzi ezt a sokak számára ijesztő mesterséget. Szabolcs a Tandemteam-csapat tagja, amely hivatásos ejtőernyős kutató-mentő katonákból áll - olyan szakemberekből, akik alpintechnikai ismeretekkel rendelkeznek és búvár-, valamint egészségügyi képzéseken is részt vesznek. Időjárástól és napszaktól függetlenül gyakorlatilag bármikor képesek ugrásokat végrehajtani.

"Három éve például minket riasztottak, amikor a jégzajlás során elszabadult egy komp a Tiszán és ki kellett menteni a rajta ragadt embert" - idézte fel egyik esetüket Gál Szabolcs, aki a Magyar Honvédség Ejtőernyős válogatott csapatának tagja is.

Tótfalusi Fanni, az Én vagyok itt! riportere az ugrás után bevallotta: ez volt eddigi életének legmerészebb húzása. A hivatásos ejtőernyőssel a "hátán" 4200 méter magasból vetették ki magukat a repülőgépből és több mint 50 másodperces szabadesés után nyitottak ernyőt. A látványos kaland IDE<https://petofilive.hu/video/2021/05/11/totfalusi-fanni-riporterunk-tandemugrasa-4-ezer-meter-magasbol/> kattintva újranézhető!

Én vagyok itt! - Hétfőtől-szombatig 21.05-től az M2 Petőfi TV műsorán!

Legolvasottabb cikkek