A világhírű tenort köszönti a Duna

 

Koncertfilmmel köszönti 81. születésnapján Plácido Domingo világhírű spanyol származású tenort a Duna. A Virtuózok klasszikus zenei tehetségkutató szuperzsűrijének tiszteletére a Maestro és a Győri Filharmonikus Zenekar közös, tavaly nyári, az egészségügy hőseinek dedikált hálakoncertet tűzi műsorra.

 

Plácido Domingo visszatér a Dunára. A 2021-es Virtuózok V4+ klasszikus zenei tehetségkutató szuperzsűrijének szerepében látható operaénekes-karmester január 21-én este ismét várja a csatorna nézőit.

Plácido Domingo és vendégei jótékonysági koncertet adtak Győrben, ezzel kifejezve hálájukat az egészségügyi dolgozóknak, akik emberfeletti munkával állnak helyt a járványhelyzet alatt. A világszerte ünnepelt spanyol származású operaénekes-karmester és családjából többen is átestek a fertőzésen, ezért tartotta fontosnak, hogy az eseménnyel személyesen is köszönetet mondjon.

 

A műsoron örökzöld slágerek, népszerű áriák, musical- és operett részletek, duettek szerepeltek, illetve elhangzott a Győri Filharmonikusok tolmácsolásában és a Maestro vezényletében a Dunán immár hetedik éve sikerrel futó komolyzenei tehetségkutató, a Virtuózok főcímzenéje is. Közreműködött a produkcióban fia, Plácido Domingo Jr. énekes, zeneszerző, producer, és a nemzetközi hírű szoprándíva, az aradi születésű Adela Zaharia. A koncert zongora szólistája a Virtuózok negyedik évadának nyertese, a 17 éves Balázs-Piri Soma volt, aki Liszt Ferenc Magyar Fantázia című darabjának teljes, zenekari változatát játszotta el. A Győri Filharmonikus Zenekart dirigáló vendég karmester az amerikai Eugene Kohn volt, akit a Virtuózok V4+ 2021-es tehetségkutató nézői is láthattak.

 

Plácido Domingo hálakoncert-felvétele - január 21-én 20:35-től a Dunán!

 

 

 

 

Legolvasottabb cikkek