Oscar-díjas rendező felajánlása is segítette a Jónak lenni jó!-t

 

 

Rofusz Ferenc A légy című animációs rövidfilmje volt a világon az első úgynevezett háttér-animációs mű, amelyben nem látunk karaktereket. A film 3600 rajzból állt össze, és két év munkájának eredménye. Az Oscar-díjas alkotás egy-egy képkockáját ajánlja fel minden évben a rendező a Jónak lenni jó! karitatív kampánynak.

 

„Nagyon szomorú karácsonya lesz azoknak a gyerekeknek, akik egyik vagy mindkét szülőjüket elvesztették a koronavírus-járványban. Nem egyszerű élet áll előttük" - adott hangot együttérzésének az M5 Librettó című műsorában Rofusz Ferenc, annak kapcsán, hogy a közmédia Jónak lenni jó! kampányának idei kedvezményezettje a covid-árvákat segítő Regőczi Alapítvány. A rendező minden évben A légy című Oscar-díjas animációs rövidfilmjéből adományoz egy képkockát a jótékonysági kampány számára. Idén - hogy reflektáljon a vírus miatti bezártságra - egy olyan jelenetet ajánlott fel, amelyen egy szobabelső látható, melynek ablakából a külvilágot látjuk.

Librettó beszélgetéséből az is megtudható, hogyan készült a Pink Floyd Ummagumma című albuma által ihletett díjnyertes film, és a rendező azt is megosztotta a nézőkkel, min dolgozik manapság.

 

Aki szeretne egy egyedi képkockát Rofusz Ferenc filmjéből, várnia kell a jövő évi Jónak lenni jó! felajánlásra, hiszen az idei már el is kelt, ám még rengeteg különleges tárgy vár gazdára a Jónak lenni jó! oldalán, amelyek megvásárlásával segíteni lehet a Regőczi Alapítvány munkáját. A Jónak lenni jó! 1357-es adományvonala év végéig él még, emellett az alapítvány bankszámlaszámaira közvetlenül is utalhatunk.

 

A beérkezett felajánlásokról és karitatív kampányról minden információ megtalálható a Jónak lenni jó! weboldalán, a mediaklikk.hu/jonaklennijo oldalon!

 

 

Legolvasottabb cikkek