Rátonyi Kriszta kecskebékából készített ebédet

 

 

A tihanyi skanzen konyhájára látogatott el Rátonyi Kriszta, ahol vendéglátói meglepetéssel várták: rántott békacombot kellett kisütnie.

 

Vannak olyan ételek, amelyektől néhányan világgá szaladnak, amíg mások éppen ezek megkóstolásáért utaznak el a világ legkülönfélébb részeire. Néhány ínyencség a NYÁR 22 adásaiból is megismerhető; a legutóbbi epizódban Rátonyi Kriszta műsorvezető kötött kötényt, hogy egy helyi különlegességet, rántott békacombot készítsen a tihanyi skanzen konyháján.

 

„Jellemzően a kecskebéka combját használjuk fel étkezési célra, picit sózzuk és borsozzuk, majd bepanírozzuk és forró olajban, három perc alatt kisütjük. Semmiben nem bonyolultabb, mint egy rántott csirkemell elkészítése" - fogalmazott a tihanyi skanzen szakácsa, Papp Zoltán, hozzátéve, hogy a béka mellett a ló-, a szamár- és a vízibivalyhúsból készült ételek is népszerűek a környéken.

 

Rátonyi Kriszta nemcsak elkészítette a különleges fogást, hanem meg is kóstolta az adás végén: VIDEÓ.

 

További hazai gasztro- és turisztikai tippekért érdemes követni hétfőtől szombatig, reggel 10 órától a NYÁR 22 adásait a Dunán!

 

NYÁR 22 korábbi adásai újranézhetők 60 napig a Médiaklikken!

 

Legolvasottabb cikkek