Új termék, új időszámítás, új egyensúly

 

 

 

Tomán Szabina továbblép a hálózaton túlra

 

Toman Szabina 14 évvel ezelőtt kezdett el fehérjediétával foglalkozni, a Toman Lifestyle Kft. pedig 2015-ben alakult meg. Mégis most kerül csak piacra az első olyan termék, melyet nem csak a franchise hálózaton keresztüli értékesítésre, hanem szélesebb körnek fejlesztettek. Vegán immunerősítő vitamin, probiotikum, és enzim, kapszulába rejtve, valamint egy béltisztító italpor - ez a Toman Balance Novum. Egy 30 napos program, ami segítheti a szervezetet, hogy újra egyensúlyba kerüljön.

„Az elmúlt években több mint 15.000 vendég fordult meg nálunk. Mindenkinek más a története, a háttere, az életkörülményei. Azonban azt láttuk, hogy vannak minták, és van egy közös nagy kihívás mindannyiunk életében. Az egészséges bélrendszer elengedhetetlen előfeltétele az egészséges életnek. Az immunsejtek 70 százaléka a bélrendszerben található, a bél egészsége és a közérzetünk szoros kapcsolatban állnak egymással. Felszívódási problémák, székrekedés, puffadás, gázosodás, hasi görcsök, intoleranciák, érzékenységek, allergiák, bőrbetegségek, fáradékonyság, mentális problémák - ezek valamelyikére szinte minden vendégünk panaszkodik. A megoldás pedig a bélrendszerben rejlik. Ez ihlette a fejlesztést, mely több éven át tartott" - mesél a termék hátteréről Tomán Szabina.

A fogyókúrás piacon a lufik mindig kipukkadnak

A Toman Lifestyle 6 év alatt nőtt egymilliárdos franchise-rendszerben működő vállalkozássá, közel 30 hazai, 2017-től pedig több külföldi (román, német) szalonnal is rendelkezik. Az elmúlt években már nem csak fogyókúrás készítményeket fejlesztenek. A több mint 100 terméket kínáló portfólióban étrend-kiegészítők, vitaminok, gluténmentes lisztkeverékek, arckrém is szerepel.

„2020-ban közel 20%-os árbevétel növekedésben volt részünk, de az az év egy nagyon speciális év, a koronavírus járvány kitörése miatt semmivel össze nem hasonlítható. Mindenesetre ez a növekedés is jelezte számunkra is, és más szereplők számára is, hogy a fogyókúrás termékek piacán még nagy lehetőségek rejlenek. Mióta én ezzel foglalkozom, folyamatosan jönnek az új szereplők, de sokan el is tűnnek. A lufik mindig kipukkannak. Tavaly is voltak új belépők, ez a vidéki szalonok forgalmát részlegesen érintette csak. Nagyon sok vendég kipróbált valami más terméket, más módszert és aztán visszatért hozzánk. Az idő minket igazol. Én a vendégeket tartom szem előtt és az ő sikereik motiválnak. Nem egy év alatt akarok sok pénzt keresni. A termékeket a saját nevem alatt árulom. Nem tehetem meg, hogy ne a legjobb szakembereket, orvosokat és dietetikusokat találjam meg. Ezért tart sokáig egy-egy fejlesztés is. Mindig tesztelések előzik meg a piacra kerülést, és mi nem állítunk a termékről olyat, ami nem igaz" - magyarázza Tomán Szabina.

A termék fejlesztője és csapata

„Régen minden más volt. Gondoljunk csak arra, mennyivel egészségesebben éltek őseink és mennyivel egészségesebben élnek azok a népcsoportok, melyek közelebb maradtak a természethez, többet meg tudtak őrizni a korábbi életviteli és táplálkozási szokásokból. Mi ezeket a tapasztalatokat vetettük össze a modern biokémiai kutatások eredményével" - mesél a fejlesztő, Goda Gábor. „A társadalom fejlődésével kevesebb lett a szabadidő, a mozgás mennyisége, megszűnt a nyugodt környezet. Megváltozott az étkezés tempója, megváltoztak a fogyasztói szokások. Szomorú tény, hogy ha ma megpróbálnánk elődeink még tisztább étrendjét követni, akkor sem ugyanezt fogyasztanánk. Egy 50 éven keresztül folytatott kísérlet során a Gödöllői Agrártudományi Egyetem megvizsgálta, hogy 1960 óta miként változott meg a termesztett zöldségek, gyümölcsök és a tej hatóanyagtartalma. Az eredmény lesújtó volt: a talajt annyira kizsigereltük, hogy nincs már elegendő mikrotápanyag benne, így a táplálékként fogyasztott termények beltartalma lényegesen lecsökkent. Közvetlen környezetünk is alaposan megváltozott. A közlekedés káros anyag kibocsátása, rádióhullámok, mikrohullámok, sugárzások, oxidatív gázok, füst, korom és a mindezek hatására megnövekedett UV-sugárzás terheli szervezetünket, nem beszélve az önként vállalt veszélyekről: dohányzás, alkohol, mesterséges élelmiszerek, tartósítószerek. Mindehhez kevesebb mozgás, kevesebb pihentető alvás és sok stresszfaktor társul, így azt lehet mondani, hogy az elmúlt 100 évben szinte minden megváltozott körülöttünk. Ez a változás pedig magával hozta azokat a generációs betegségeket, amely ma nagyon sok embert érint. A Toman Balance Novum 4 prémium minőségű étrend-kiegészítő, ami segíthet kompenzálni a szervezetnek. Segíthet újra egyensúlyba kerülni."

A 30 napos Toman Balance Novum csomag

  • Toman Probio Plus, élőflórát tartalmazó étrend-kiegészítő vegán kapszula inulinnal
  • Toman Enzim Plus, édeskömény-kivonatot, Quercetint és máriatövismag-kivonatot tartalmazó étrend-kiegészítő kapszula emésztő enzimekkel
  • Toman Immun Guard, vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazó étrend-kiegészítő vegán kapszula huminsavval és mezei zsurló kivonattal
  • Toman Fiber Complex, útifűmaghéjat, csicsókaport, inulint és citruspektint tartalmazó, banán ízű étrend-kiegészítő italpor C-vitaminnal és édesítőszerrel

 

Legolvasottabb cikkek