A jótékonyságé a főszerep Simonpusztán 2021-ben

Legyen újra Lovas Nemzet a Magyar!

 

 

 

 

A Simonpuszta Nemzeti Lovas és Hagyományőrző Egyesület és Szőcs Géza Magyar Történelmi Színház a magyar kultúrát, hagyományokat helyezi az előtérbe.

 

A Simonpuszta Nemzeti Lovas és Hagyományőrző Egyesület a 2020 évhez hasonlóan 2021-ben is összeállított egy olyan programsorozatot, mely teljes körű képet ad lovas kultúránkról, múltunkról és történelmünkről egyaránt. A Simonpusztai Lovaspark küldetése, hogy a mai rohanó világban közelebb hozzuk a lovakon keresztül az embert a természethez, az állatszeretethez. A ló a Magyar Nemzet régi jelképe, ezért a hitvallásuk is az, hogy a lovas érték múltba nyúlik, és a jövőbe mutat. A Szőcs Géza Nemzeti Lovaskultúra Központ az emberekről, a természet, a kultúra és a történelmünk megelevenítéséről szól. Fontosnak tartják a szervezők, hogy ebben az időszakban is, ha ugyan csökkentve, de megfelelő tartalom mellett eljussanak a Nemzet népéhez. 2020-ban a Simonpuszta Nemzeti Lovas és Hagyományőrző Egyesület, Laklóth Aladár, Moravetz Levente és Sasvári Sándor megalapította a Szőcs Géza Magyar Történelmi Színházat, amelynek legfőbb célja, hogy megismertesse Magyarország történelmét, és ápolja hagyományainkat.

 

Ennek érdekében a központ szakemberei folyamatosan gyártják az online tartalmakat, melyek a Nemzet kultúrájáról, a lovaskultúráról szólnak, a Facebook oldalon és a YouTube csatornán is láthatóak. A tartalomgyártás terén, büszkén jelenthetik ki, hogy már meghaladták a 150. részt, mely alapján a koronavírus okozta nehézségek ellenére is komoly sikereket tudhatnak maguk mögött, hiszen az új, kultúra és ismeretterjesztő tartalmaik nézettsége összességében a statisztikai adatokat figyelve, már meghaladta az 1 millió főt.

 

Színes és izgalmas történelmi múlttal rendelkezünk, hol pozitívan, hol negatívan. Szükséges egy olyan híd a történelmünk és a Magyar emberek között, ami a mai kor elvárásait is figyelembe véve, kapocsként szolgál a múltunk hiteles módon történő bemutatásában. Ezen küldetéstudat mellett alapították meg névadó segítségével a Szőcs Géza Magyar Történelmi Színházat.

 

- Bízunk benne, hogy a 2021-es év második fele már nem a járvány jegyében fog eltelni, hiszen a Simonpuszta Nemzeti Lovas és Hagyományőrző Egyesületnél valamint a Szőcs Géza Magyar Történelmi Színháznál olyan évadra készülünk, mely méltó lehet mind a Nemzetünk kulturális igényeinek kielégítésére, mind pedig a névadónk, Szőcs Géza emlékének öregbítésére egyaránt. Bízunk benne, hogy a 2021-es év a változások, a pozitív változások éve lesz. Ennek jegyében állítottuk össze az idei évi programjainkat, mely keretén belül Egyesületünk tovább folytatja tőle megszokott módon és minőségben a jótékonysági rendezvények megtartását a Szőcs Géza Magyar Történelmi Színházzal közösen. Folytatódnak az online tartalmak gyártása, melyben a történelmünk, a kultúránk és a Lovas kultúránk áll központi helyen. Ám az idei évtől a Szőcs Géza Magyar Történelmi Színház is elkezdi rendes, színházaktól megszokott működését. Egyelőre nyártól-őszig tartó előadásokban tudunk gondolkodni, de abban az időszakban szinte kéthetente láthatóak a Szőcs Géza Nemzeti Lovaskultúra Központban a történelmet feldolgozó családi darabok - mondta István Gábor, a Szőcs Géza Magyar Történelmi Színház ügyvezető igazgatója.

 

A Nemzeti Lovaskultúra Központ névadója, fővédnöke elhunyt Szőcs Géza. A tervezett programok összeállításában és megvalósításában tanácsadóként részt vesznek:

 

 

 

  • Dallos Gyula: Lovas kultúráért felelős miniszteri biztos
  • Laklóth Aladár: Színész, Simonpuszta NLHE művészeti vezetője, a Magyar Történelmi Színház alapító tagja
  • Moravetz Levente: Színész, rendező, író, a Magyar Történelmi Színház alapító tagja
  • Sasvári Sándor: Jászai Mari-díjas és EMeRTon-díjas magyar színművész, énekes, a Magyar Történelmi Színház alapító tagja 
  • István Szabolcs: Simonpuszta NLHE kommunikációs vezető

 

Tervezett programok:

 

 

2021.06.05-én a Csodaszarvas premier előadás a honfoglalás előtti időkbe kalauzolja el nézőit.  Igazi, látványos, családi lovas-musicalt terveznek, mely történelmünk kezdeti, eddig csak „regélt" időszakában játszódik. Lovas játékok, fegyverforgatás, ruhaviselet, s az akkori mindennapi élet szokásai elevenednek majd fel, autentikus zenével, de mai hangszerelésben.

 

2021.06.19-én a Nyárindító Gyermekfesztivál Jótékonysági Rendezvényt szervezik, melynek keretén belül állandó programok között szerepel: íjászat kipróbálása gyerekeknek, tűzoltó-, rendőr- és mentőautó bemutató, ugráló vár, kézműves sátor, sétalovagoltatás, kézműves kirakodóvásár, kutyás bemutató. A programot színesíti a Padlás - a Szőcs Géza Magyar Történelmi Színház bemutatója a Magyarock Dalszínház Színházi Egyesület közreműködésével. A félig mese, félig musical kiváló szórakozást nyújt gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt.

 

2021.06.25-27. között tartják az EUDDC (Európa Dogklub) kiállítást és kapcsolódó konferenciát.

 

2021.07.03-án a Sárkányszív (Szolnoki Péter - Moravetz Levente) című családi-történelmi musicalt adják elő. A darab olyan felnőtteknek szól, akik megőrizték gyermeki szívüket, és olyan gyerekek számára, akik már felnőttnek érzik magukat. A musical kicsit történelmi, kicsit meseszerű, hitet, örömöt nyújtó. Pazar szereposztással.

 

2021.07.18-án rendezik meg a III. Érdi Vágtát, színes programokkal, bemutatókkal, zenés gálaműsorral Dolhai Attila előadásában.

 

2021.07.24-én a „Hunyadi" című színházi előadásra kerül sor.

 

2021.08.07-én a „Szeretve mind a vérpadig" című darabot mutatják be.

 

2021.08.21-én Szent István Napot tartanak a Szőcs Géza Nemzeti Lovaskultúra Központban.

 

2021.08.28-án a „Zrínyi 1566" című színházi előadásra várják a látogatókat.

 

2021.09.11-én tartják a II. Nemzeti Rendvédelmi és Lovas Hagyományőrző Napot.

 

2021.10.23-án ünnepi műsorral készülnek a szervezők, a Liberté színházi előadásra kerül sor.

 

2021.12.06-án pedig Lovas Mikulás Ünnepséget tartanak a Szőcs Géza Nemzeti Lovaskultúra Központban.

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek